szerző:
Eduline

Ma öt olyan matekos tesztet ajánlunk nektek, amely csak első ránézésre egyszerű.

©

Az első tesztnek az a lényege, hogy a jobb oldalon megadott összeget rakjátok ki. Minél gyorsabban tudjátok megcsinálni, annál nagyobb lesz a nyeremény. Ide kattintsatok a kezdésért!

Ez azt méri, milyen gyorsan tudtok számolni: tíz másodpercetek van, hogy elvégezzétek a különböző matematikai műveleteket. Ha jól válaszoltok, plusz időt kaptok, a példák viszont egyre nehezebbek. A teszt végén százalékos eredményt és az angolszász rendszernek megfelelő A, B, C, D és E értékelést is megkapjátok (az A a legjobb, az E a legrosszabb). Itt találjátok a tesztet.

Ezt a tesztet is érdemes kipróbálni. A hosszú példák csak elsőre tűnnek bonyolultnak, a feladatotok, hogy a rengeteg műveleti jel közül válasszátok ki a megfelelőt. Három percet kaptok, ennyi idő alatt kell megoldanotok a példákat. Innen éritek el a játékot.

Fejben kell kiszámolnotok az eredményt, majd a négy lehetséges válasz közül válasszátok ki, melyik a helyes. Ha hibáztok, fogy az életetek, ráadásul az időre is figyelnetek kell. A játékot itt érhetitek el.

Az általános iskolában még mindenki tud írásban számolni, aztán minél többször használják a számológépet, annál jobban kopik ez a tudás. Ezzel a teszttel kideríthetitek, mire emlékeztek még.

További teszteket - nem csak matekot - itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!