szerző:
Eduline

Kötelező természettudományos érettségivel növelné a reál területen tanuló egyetemisták és főiskolások számát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - derül ki abból a 180 pontos javaslatcsomagból, amelyet kedden átadták a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak.

©

"Kötelező természettudományos érettségi (a matematikán felül), a természettudományos tárgyak oktatási színvonalának növelése a közoktatásban, tudatosabb karriertervezés elősegítése a középiskolások körében, lemorzsolódás csökkentése az egyetemi képzéseken" - sorolja a javaslatokat a Magyar Nemzeti Bank anyaga.

A kötelező természettudományos érettségi bevezetésének ötletével már a Hoffmann Rózsa-féle államtitkárság is foglalkozott, végül azonban lemondtak róla. Akkori sajtóhírek szerint azért vetették el végül, mert a hat érettségi vizsga túl nagy terhet rótt volna a diákokra, és a vizsgák időben is elhúzódtak volna.

Új tantárgyat vezethetnek be az iskolákban, ha a kormány rábólint a nemzeti bank ötletére

Új kötelező tantárgy bevezetését javasolja a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely száznyolcvan pontos javaslatcsomagot dolgozott ki az ország versenyképességének javításáról. "Középiskolai tantárgyi reformot" végrehajtása - többek között ilyen lépésre lenne szükség a középiskolákban a Magyar Nemzeti Bank szerint - derül ki az MNB 180 pontos javaslatcsomagjából.