szerző:
Eduline

Ha még nem tettétek meg, ideje még utoljára meggyőződni róla, hogy minden, a keresztféléves jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumot feltöltöttetek-e.

©

Ha keresztféléves képzésre jelentkeztetek, akkor 2018. január 11. éjfélig ellenőrizhetitek és módosíthatjátok adataitokat, egy alkalommal megváltoztathatjátok a jelentkezési sorrendet, valamint pótolhatjátok a jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumokat.

Szintén ma éjfélig van lehetőségetek az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is. Nem késő még javítani az elírt vagy időközben megváltozott adatokat sem.

Fontos tudni, hogy az egyes jelentkezési helyeken számolt felvételi összpontszámok a feldolgozottság – például az utólag feltöltött dokumentummásolatok feldolgozása –, vagy az intézmény adatrögzítések függvényében változnak-gyarapodnak.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételi 2018: mit jeleznek ezek a betűk a szakok neve mögött?

Egy hónap múlva lejár a felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje - ha már elkezdtétek nézegetni a szaklistát, de nem tudjátok, melyik jel mit jelent, segítünk. Ha kiválasztottátok azt az intézményt és azt a kart, ahol tanulni szeretnétek szeptembertől, a szakok neve mögött három betűt láttok. Mit jelentenek ezek a betűk?