szerző:
Eduline

Ha egy kis pihenést, kikapcsolódást is terveznétek az érettségi előtti rövid időszakra, ez a filmajánló nektek szól. Lássuk, milyen filmeket érdemes megnéznetek a nagy hajrá előtt.

Korábbi cikkünkben ajánlottunk már nektek filmeket a hétvégi lazításhoz. Ehhez kiegészítésül adunk nektek még néhány filmtippet az érettségi előtti időszakra.

Holt költők társasága

Az amerikai filmdráma az ötvenes években, egy konzervatív szemléletű fiúiskolában játszódik. Ahol egy különc irodalomtanár érkezésével felborul a rend. Nagy hatással lesz a diákokra, akik aztán kitörnek a komoly szabályokhoz kötött rendszerből.

Ámbár tanár úr

Újabb magyar film - nagyon más, mint a Moszkva tér, de érdemes megnézni. Tökéletes program egy szombat délutánra. A sztori: Ámbár tanár úr (ifjabb Baradlay Rómeó) édesapjával, idősebb Baradlay Rómeó nyugalmazott, de még hiperaktív zenetanárral és egy kakaduval él. Bűvésznek készült, de matematika-fizika szakos tanár lett. A Bajza Gimnáziumban nem bíznak rá osztályt, ő a tartalék tanerő, akit mindig be lehet küldeni egy-egy lyukasórára. Egy látszólag átlagos nap azonban döntő változást hoz Ámbár tanár úr életében: a 4/c németóráján kell helyettesítenie, és beleszeret az osztály csodaszép sportcsillagába, Tímeába.

Osztály, vigyázz!

Az Osztály,vigyázz! című film is azok között szerepel, amely igazán könnyedén kizökkent a megszokott iskolai napokból. Egy elszánt tanár érkezik a legrosszabb középiskolai osztályba. Az amerikai vígjáték szinte paródiaként mutatja be a konzervatívnak tűnő, fegyelmezni kevésbé tudó tanár jelenlétét a gengszterekkel teli osztályban.

Négy film, amit kötelező megnézni még az érettségi előtt

Már az érettségire készültök, de hétvégén lazítanátok egy kicsit? Mutatunk négy olyan filmet, amit érdemes megnézni - van köztük két igazi kultfilm és egy zseniális francia vígjáték is. Moszkva tér Egy igazi kultfilm, amely 1989-ben játszódik - ez nemcsak a szocializmus utolsó éve, hanem az eddigi legnagyobb érettségi botrány ideje is.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Négy tipp érettségizőknek: így fog könnyebben menni a tanulás

Hamarosan itt az érettségi, de mit érdemes ilyenkor inni és enni, hogy könnyebben menjen a tanulás? Itt a válasz. Ezeket a vitaminokat érdemes a nagy vizsgák előtt fogysztani, hogy a legjobbat tudjátok kihozni magatokból: A-vitamin a szemek egészségéért Ha a vizsga előtt sokat ültök a gép előtt a tanulás maitt, akkor fontos, hogy megóvjátok a szemeteket vagy legalábbis támogassátok egészségét vitaminokkal.