szerző:
Eduline

A tanév és az érettségi szezon már véget ért, az egyetemre-főiskolára felvételizőknek azonban még vannak feladataik. Itt találjátok a legfontosabb határidőket és dátumokat.

Sorrendmódosítás: július 11-ig

A jelentkezési sorrenden kizárólag egy alkalommal lehet módosítani vagy jelentkezési hely(ek)et visszavonni: az ügyintézési időszakban, legkésőbb 2018. július 11-ig. Azonban a jelentkezési határidő után új képzés megjelölésére nincs lehetőség.

©

Dokumentumpótlás: július 11-ig

Ha a felsőoktatási jelentkezés leadásakor - vagyis februárban - nem tudtatok minden dokumentumot benyújtani, július 11-ig még feltölthetitek az e-felvételi rendszerébe a hiányzó dokumentumok szkennelt változatát. Persze nem érdemes az utolsó percig várni, ha már a birtokotokban van a hiányzó bizonyítvány vagy oklevél, töltsétek fel minél hamarabb.

Ponthatárhúzás: július 25.

A 2018-as felvételi ponthatárait várhatóan 2018. július 25-én húzzák majd meg, vagyis aznap este 8 órakor kiderül, bekerültetek-e a kiválasztott felsőoktatási intézménybe.

Az Oktatási Hivatal besorolási döntést is készít, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levélben értesíti a felvételizőket legkésőbb 2018. augusztus 5-ig. A besorolási döntést az e-felvételi felületéről tölthetitek majd le.

Így húzzák meg a 2018-as felvételi ponthatárait - íme, a részletek

Hamarosan kiderülnek az idei év felvételi ponthatárai is, azonban egy fontos kérdést még fel kell tenni: mitől függ, alacsony vagy magas lesz-e a ponthatár egy alapszakon? Itt a válasz. Mitől függ, milyenek lesznek a ponthatárok? A többi felsőoktatási szakképzésen, alap- és osztatlan szakon, mesterszakon július 25-én húzzák meg a ponthatárokat.

Ezután felvételi határozatot is kaptok, de ezt már attól az egyetemtől vagy főiskolától, ahol elkezdhetitek tanulmányaitokat szeptemberben. Ebben a dokumentumban lesz szó többek között a beiratkozás helyéről és idejéről, az összes teendőről.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Itt a lista: ezek a legnépszerűbb egyetemek és szakok a 2018-as felvételin

Már csak pár hét van hátra a 2018-as felvételi ponthatárok meghúzásáig: itt találjátok a három legfontosabb népszerűségi listát. Idén is tarol a gazdálkodási és menedzsment Nem okozott nagy meglepetést a 2018-as felvételi legnépszerűbb alapszakjainak listája, a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment képzésre szeretnének bejutni, de dobogós helyre került a mérnökinformatikus, valamint az ápolás és betegellátás szak is.