szerző:
eduline/mti

Az idén is megszervezi az ingyenes próbaérettségi napot a Studium Generale a fővárosban, a január 21-i rendezvényen...

Az idén is megszervezi az ingyenes próbaérettségi napot a Studium Generale a fővárosban, a január 21-i rendezvényen több tárgyból tesztelhetik tudásukat a diákok. A Studium Generale próbaérettségijéről itt találtok bővebb információt.

A Studium Generale tájékoztatása szerint a diákok matematika, történelem és elméleti gazdaságtan tárgyakból tehetik próbára tudásukat emelt vagy középszinten. A cél, hogy a tanulók rutint szerezzenek, ez segíthet az érettségin a vizsgadrukk leküzdésében, és visszajelzést is kaphatnak tudásszintjükről. A tesztvizsgákat a szervezet szakmai elitje állítja össze. A részvétel feltétele ingyenes regisztráció a www.studiumgenerale.hu oldalon.

A Studium Generale a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes érettségi-előkészítője. A szervezet a Corvinus önkéntes hallgatóiból áll, és a legfőbb cél, hogy minél több diákot minél magasabb szakmai színvonalon tudjon támogatni a sikeres felvételiben. A képzés matematika, történelem és elméleti gazdaságtan tárgyakból folyik, és a felkészítés két különböző formában zajlik.

A főváros közeli, végzős diákok számára szombatonként négyórás szemináriumok állnak rendelkezésre az egyetem épületében, emellett pedig levelező formában is lehetőséget adnak a felkészülésre.