szerző:
MTI

A legjobb tanulmányi eredményeket elérő hallgatók az önköltség teljes egészére vagy felére pályázhatnak a következő...

©

A legjobb tanulmányi eredményeket elérő hallgatók az önköltség teljes egészére vagy felére pályázhatnak a következő tanévtől a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Biztos jövő ösztöndíjprogramja keretében.

A felsőoktatási intézményközleményében azt is tudatta, hogy a programmal a hallgatói önkormányzattal együttműködve a gazdaság-, illetve társadalomtudományi képzésre felvételiző önköltséges hallgatókat támogatja. A 2012-es felvételi keretszámokról itt olvashattok.

A Biztos jövő ösztöndíjprogram keretében a legjobb tanulmányi eredményeket elérő hallgatók az önköltségi díj egészére vagy felére pályázhatnak évente 14 millió forint összértékben. Az ösztöndíjakat az intézmény elsősorban saját forrásból biztosítja, de a jövőben a vállalati partnerek hozzájárulására is számít.

Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora a közlés szerint a programmal kapcsolatban kiemelte: a Budapesti Gazdasági Főiskola felsőoktatási minőségi díjas intézményként a magas színvonalú képzés mellett különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a minőségi oktatás ne csak a jó anyagi körülmények között élő hallgatóknak legyen elérhető, hanem a hátrányos helyzetű, de jó képességű fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket.