szerző:
Eduline

Céges ösztöndíjakkal egészítené ki az oktatáspolitika által szűkre szabott hallgatói létszámot a Budapesti Corvinus...

©

Céges ösztöndíjakkal egészítené ki az oktatáspolitika által szűkre szabott hallgatói létszámot a Budapesti Corvinus Egyetem - mondta Rostoványi Zsolt, az egyetem rektora a Világgazdaságnak adott interjújában. A Közgáz kiterjedt vállalati kapcsolatokkal rendelkezik, több cég kereste meg őket az államilag finanszírozott keretszámok nyilvánosságra kerülésekor azzal, hogy segítenek.

Ahogy arról az eduline korábban beszámolt, a Corvinus ösztöndíjprogramja két részből áll, a jól teljesítő önköltséges hallgatók akár a költségtérítés teljes összegét visszakaphatják - a program részleteiről itt olvashattok.

A rektor szerint a gazdaságtudományi szakokon már tavaly is valamivel több mint a hallgatók fele költségtérítéses formában tanult náluk, így okkal remélhetik, hogy összességében nem csökken majd a hallgatói létszám.

Bár önmagában a mostani lépés hatása nem mérhető fel, már csak azért sem, mert a keretszámok csak erre az évre vonatkoznak, a jövő évi férőhelyekről még semmit nem tudni. Rostoványi 2012-t a tesztelés évének tartja. Úgy véli, a jelentkezési adatokat látva a kormány is levonja majd a következtetéseit. A rektor a csökkentés tényét még elfogadhatónak tarja, de a mértékét mindenképpen radikálisnak tartja.