szerző:
Eduline

Milyen szervezeteknél, hogyan és mennyi idő alatt végezhetitek el az érettségihez kötelező közösségi munkát? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Tizedikes vagyok, tehát nekem már kötelező az érettségihez az önkénteskedés. Hogyan teljesíthetem ezt? Valóban elég elmenni szemetet szedni?

A 2016. január 1-je után érettségizőknek 9-11. osztályban kell teljesíteniük az ötven óra közösségi szolgálatot, amelyet az iskola engedélyével "tömbösítve", a nyári szünet alatt is elvégezhettek, de dolgozhattok több éven keresztül is egyetlen helyen, vagy kipróbálhattok több különböző önkéntes munkát is, de csak a szemétszedés valószínűleg nem elég.

A szolgálatot az iskolában vagy egy megfelelő fogadószervezetnél szervezik. A Közösségi Szolgálat Portálon több mint háromezer szervezet közül válogathattok, de valóban teljesíthetitek az önkéntes munka egy részét - öt vagy nyolc órát - az idei TeSzedd! szemétszedő akcióban is, a május 15. és 17. közötti hétvégén, amennyiben az iskolátok május 7-ig csatlakozik a programhoz - erről bővebben itt írtunk. Az önkénteskedést az egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, polgári- és katasztrófavédelmi területen, valamint óvodáskorú, sajátos nevelési igényű vagy idős emberekkel történő közös sportolással vagy más szabadidős tevékenységgel végezhetitek el. Ez vár a felvételizőkre a következő években - mi az, amit már most tudunk?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!