szerző:
MTI

Az állami finanszírozású keretszámok jelentős csökkenése ellenére a tavalyinál hét százalékkal több hallgatót vettek...

A tíz legmagasabb ponthatár közül öt a Corvinusé
©

Az állami finanszírozású keretszámok jelentős csökkenése ellenére a tavalyinál hét százalékkal több hallgatót vettek fel a Budapesti Corvinus Egyetemre (BCE), ahol szeptemberben 3661 gólya kezdheti meg tanulmányait. A 2012-es felvételi ponthatárok teljes listáját itt találjátok.

Az intézmény csütörtöki közleményében kitért arra, hogy a Corvinus ismét rekordot döntött a felsőoktatási intézmények között, és az országosan tíz legmagasabb ponthatár első öt helyén BCE-s szakok szerepelnek. 

Mindez nemcsak az adott szakok keresettségét, hanem a megszerezhető diploma és tudás presztízsét is mutatja - állapították meg. Az egyetemen az idén is a gazdálkodási, illetve gazdasági szakokon voltak a legmagasabbak a ponthatárok, több képzés esetében a tavalyinál tíz-húsz ponttal több kellett a bejutáshoz. 

A BCE Gazdálkodástudományi Kara - 2736 első helyen jelentkezővel - a második legnépszerűbb kar az összes felsőoktatási intézmény karai között. A felsőoktatási ponthatárokat kedden este hozták nyilvánosságra. Az idén jelentkező csaknem 110 ezer diák közül mintegy 80 ezren bejutottak a felsőoktatásba.