szerző:
Eduline

Pánikot okozott a felvételizők között egy levél, a professzorok tiltakoztak Mocsai Lajos díszdoktorrá avatása ellen, valamint több fejtörő is borzolta a kedélyeket – ezek voltak a hét fontosabb hírei.

©

Dokumentumpótlás

Pánikot okozott a felvételizők között, hogy bár a felvi.hu-n és az Oktatási Hivatal oldalán is az állt, július 9-e a hiánypótlás határideje, levelet kaptak, melyben felszólították őket, nyolc napon belül töltsék fel a hiányzó papírokat. Bővebben itt olvashatsz róla, melyik határidőt kell betartani.

Mocsai és a díszdoktori cím

Bár a professzorok felháborodtak, végül mégis díszdoktorrá avatják Mocsai Lajost a Debreceni Egyetemen. A professzorok azért emeltek kifogást, mert eddig a címet csak olyanok kaphatták meg, akik kiemelkedő tudományos teljesítményt mutattak fel. Bővebbet itt találtok.

Ilyen a pontszámítás

Megvizsgáltuk a felvételi pontszámítási szabályokat, hogy mi van, ha emelt szintű érettségit tettetek abból a nyelvből, amiből már nyelvvizsgátok is van. A választ ebben a cikkben találjátok.

Nemzetközi diákigazolvány

Megvizsgáltuk, milyen előnyökkel jár, ha kiváltjátok a nemzetközi diákigazolványt. Az előnyökről itt olvashattok.

Csökken a kamat

A héten jelentették be, hogy csökken a diákhitelek kamata is, ami így történelmi szintre süllyedt. Hogy mennyi lesz a kamat, itt találjátok.

Ennyit kereshettek gazdasági végzettséggel

Megmutatjuk, milyen előnyökkel jár, ha gazdasági szakon végeztetek és mennyit kereshettek a diplomázás után. Részletek itt.

Fejtörők

Több fejtörőt is mutattunk nektek a héten. Ti tudjátok a megoldásaikat? Ha a villanykapcsolós feladványt néznétek meg, azt itt találjátok. A „hol a kocsi” játékért kattintsatok ide. Ha pedig azt próbálnátok ki, meg tudjátok-e oldani az óvodásoknak szánt fejtörőt, ide kattintsatok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!