szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az angolérettségi harmadik részében hallott szövegértési feladatokat kapnak a vizsgázók. Mivel nincs hanganyagunk, ezért a feladatok nem hivatalos megoldását nem tudjuk közölni, de a feladatsort megmutatjuk.

Ezt várták tőletek a középszintű és az emelt szintű angolérettségin - megoldások és feladatok

Mutatjuk, hogy kellett megoldani az angolérettségi szövegértési feladatait

Angolérettségi megoldások: nyelvhelyességi rész

Itt találjátok a középszintű angolérettségi íráskészséget mérő részének megoldási javaslatait

Az idei angolérettségi hallás utáni szövegértési részének feladatsorát.

A teljes feladatsorért lapozzatok és az alsó sorban lévő nagyító ikonnal tudtok rázoomolni.

Az angolérettségin egy 4 részből álló feladatlapot kell kitölteniük a diákoknak, amire középszinten 180, emelten pedig 240 perc van. A vizsga olvasott szövegértési, nyelvhelyességi, hallott szövegértési és íráskészség részből áll.

A hallott szövegértési részben az alábbi szövegfajták fordulhatnak elő: közérdekű bejelentések, közlemények (pl. pályaudvaron, repülőtéren, áruházban), rögzített telefonos szövegek (pl. üzenetrögzítő, információs szolgálatok: útinformáció, nyitva tartás, menetrend), utasítások (pl. utcán, repülőtéren, pályaudvaron), médiaközlemények (pl. időjárás-jelentés, reklám, programismertetés, rövid hír). Ezen felül lehetnek beszélgetések, telefonbeszélgetések, műsorrészletek, riportok, interjúk, beszámolók esetleg ismeretterjesztő szövegek is. 

Az angolérettségiről is percről percre tájékoztatunk benneteket ebben a cikkben:

Minden infó az idei angolérettségiről: percről percre

Ma az angolérettségivel folytatódnak a vizsgák, nálunk megtaláltok minden fontos infót. Percről percre tájékoztatunk benneteket a feladatokról, vizsgázókról és nem utolsó sorban a nem hivatalos megoldásokkal is jövünk. Az angolérettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euroexam Vizsgaközpontnak.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.