szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan kellett megoldani a középszintű angolérettségi íráskészség részét, itt megnézhetitek. Az angolérettségi feladatok nem hivatalos megoldásához nyújtott segítséget köszönjük az Euroexam Vizsgaközpontnak.

Ezt várták tőletek a középszintű és az emelt szintű angolérettségin - megoldások és feladatok

Mutatjuk, hogy kellett megoldani az angolérettségi szövegértési feladatait

Angolérettségi megoldások: nyelvhelyességi rész

A középszintű angolérettségi hallott szövegértési feladatsorát is megnézhetitek, de ezt már megoldások nélkül.

A mai két baráti levél megoldási javaslatait a feladatok alatt nézheteitek meg.

Hi,

Thanks for your invitation. I’d love to come and stay with you and go to the Fringe, thanks. You know I love these kinds of festivals because there are so many interesting and funny performances.
Yes, it would be fun to take part in this year’s festival with you. What kind of performance do you have in mind?
I’d like to play my violin. I think I’ve improved a lot since last year! But we can’t do that together. How about singing one of our comedy songs together? That would be fun!

Write soon!
John

(96 words)

Hi Max,

Thanks for your mail. My first advice is to relax!

I know you’re nervous about starting university now, but you’ll be fine. You don’t have to start sports straight away. Get used to university for a couple of weeks first, and then you’ll find time for sports as well.
All the sports you mentioned are good, but you don’t have to do the same as everyone else. Just choose a sport which you enjoy.
You know I play football and basketball. I recommend team sports because then you have a timetable and you have to go. And they’re fun! But, as I said, you should choose the sport which you like the most.

Good luck!
John

(118 words)

Az angolérettségiről is percről percre tájékoztatunk benneteket ebben a cikkben:

Minden infó az idei angolérettségiről: percről percre

Ma az angolérettségivel folytatódnak a vizsgák, nálunk megtaláltok minden fontos infót. Percről percre tájékoztatunk benneteket a feladatokról, vizsgázókról és nem utolsó sorban a nem hivatalos megoldásokkal is jövünk. Az angolérettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euroexam Vizsgaközpontnak.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.