szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára lehetett jelentkezni. Legtöbben idén is szintemelő vagy javító vizsgára jelentkeztek. De mi történik akkor, ha egy kötelező érettségi tantárgyból nem szereztétek meg az érettségiteket? Itt vannak a szabályok.

A vizsgázónak az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez a kötelező vizsgatárgyakból és még legalább egy választott vizsgatárgyból legalább elégséges osztályzatot kell elérnie" - olvasható az érettségiről és az érettségivizsgaszabályzatról szóló kormányrendeletben.

Mi a teendő akkor, ha valakinek még sincs minden kötelező tantárgyból érvényes érettségi vizsgaeredménye?

Tehát azoknak, akik nem szerezték meg legalább a kettest a vizsgán javító érettségi vizsgát kell tenniük abból a kötelező vizsgatárgyból, amelyből nem szereztek legalább elégséges osztályzatot - áll a szabályzatban.

Mi az a javító érettségi?

Javító érettségi vizsga a vizsgázónak felróható okból

  • meg sem kezdett,
  • vagy megkezdett, de be nem fejezett,
  • illetve a megkezdett, de a vizsgakövetelmények nem teljesítése miatt sikertelen

rendes, előrehozott, pótló és az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsga megismétlése - írja az Oktatási Hivatal. Fontos, hogy javító érettségi vizsgát csak a következő vizsgaidőszakban lehet tenni, és függetlenül a korábbi vizsgán elért esetleges részeredményektől, az összes vizsgarészt meg kell ismételni.

A héten kezdődik az őszi érettségi: szintemelő és javító vizsgát tesznek a legtöbben

A nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal pénteken megkezdődik a 2019/2020-as tanév őszi érettségi időszaka.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.