szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Augusztus 26-án hirdetik ki a 2019-es pótfelvételi ponthatárait, vagyis akkor derül ki, ki került be a megjelölt képzésre. De lehet-e már tudni valamit a várható ponthatárokról?

Ha az adott önköltséges szakot már a 2019-es általános felvételin is meghirdettek, azon a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb annál, amit július 24-én húztak. Vagyis ha egy egyetem önköltséges képzésére például 290 ponttal lehetett bekerülni az általános felvételin, most is legalább ennyi pontra lesz szükség.

Ha a képzés eddig nem indult önköltséges formában, a ponthatárra csak az az egy alapszabály vonatkozik, mint ami az általános felvételin is érvényes: alap- és osztatlan szakokon nem lehet alacsonyabb 280 pontnál, felsőoktatási szakképzésen 240 pontnál, mesterszakon 50 pontnál.

„Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek” – hívja fel a figyelmet a Felvi.hu.

A 2019-es pótfelvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!