szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Július 12-én lezárul az egyetemi, főiskolai felvételi ügyintézési szakasza, mutatjuk, hogy melyek azok a dolgok, amelyet ha betartotok (vagy éppen elkerültök), nem bukhatjátok el a felvételit.

1. Határidő

Mindenekelőtt ne felejtsétek: július 12. Vannak, akik azért szúrják el a felvételit, mert bár tudják, mi a teendőjük, egyszerűen nem intézik azt el a határidőig. Minél hamarabb töltsétek fel a hiányzó dokumentumokat, ha kell, módosítsatok sorrendet.

2. Hiányzó dokumentumok

Fontos, hogy jól tanulmányozzátok át, milyen dokumentumokat kell feltöltenetek még ahhoz, hogy érvényes legyen a jelentkezésetek (és minden többletpontot megkapjatok, amelyre jogosultak vagytok).

3. Rossz sorrend

Számotokra rossz sorrenddel habár a jelentkezés érvényes lehet, ti mégis rosszul járhattok, ha azért nem arra a szakra kerültök be, amire szeretnétek, mert nem azt jelöltétek első helyen. Ha egy olyan szakot jelöltök meg első helyen, amit megbántok, vagy bekerültök rá, pedig nem is gondoltátok volna, eleshettek a második helyen megjelölt választásotoktól. Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségét érdemes jól átgondoltan végezni, és ne feledjétek, vissza már nem csinálhatjátok azt.

Felvételi: pénteken tovább tart nyitva az ügyfélszolgálat

Július 12-ig pótolhatják a még hiányzó dokumentumokat a felsőoktatásba felvételizők, és ez a határideje a sorrendmódosításnak is, ezért július 12-én tovább tart nyitva a felvételi ügyfélszolgálat.