szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan számolják ki a felvételi pontszámotokat, ha nem tanultatok idegen nyelvet, vagy nem érettségiztetek idegen nyelvből? Itt a válasz.

Jó hír, hogy önmagában az idegen nyelvből tett érettségi hiánya még nem kizáró ok a felvételin, kivéve természetesen akkor, ha olyan szakra jelentkeztek, ahol idegen nyelvi tantárgy kötelező követelmény. Ha csak választható, és más - szintén választható - tárgyból, tárgyakból rendelkeztek a szükséges eredménnyel, vagy egyáltalán nem is szerepel a követelmények között idegen nyelv, akkor az érettségi pontokkal nem lesz gond - írja a felvételi tájékoztató.

Mikor kezdődnek és meddig tartanak a középszintű szóbeli érettségik?

Hamarosan közel 273.000 középszintű szóbeli vizsgával folytatódik az idei érettségi szezon.

Ha azonban olyan szakra jelentkeztek, amelyen az adott idegen nyelvből kötelező érettségizni, esetleg emelt szintű érettségit kell tenni, akkor jelentkezzetek a májusi-júniusi érettségire.

Mi a helyzet akkor, ha idegen nyelvből nemcsak nem érettségiztetek, hanem abból nincs középiskolai jegyetek sem? Így tanulmányi pontot nem tudnak számítani, de ez még nem jelenti azt, hogy nem kerülhettek be egyetemre vagy főiskolára: ebben az esetben csak egyféle módon, az érettségi pontok kétszerese alapján tudják kiszámolni felvételi összpontszámotokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.