szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ez az utolsó olyan felvételi időszak, amelyben még vannak olyan szakok, ahová nem felvételi követelmény az emelt szintű érettségi. Melyek ezek? Mutatjuk.

Ahogyan azt már többször megírtuk, 2020-tól egy tárgyból kötelező lesz emelt szintű érettségit tennie minden felvételizőnek. Ez az év az utolsó olyan év, amelyben még vannak olyan szakok, ahová emelt szintű érettségi nélkül is be lehet kerülni.

A különböző képzések felvételi követelményeit ezen a listán nézhetitek meg. Ahol nem jelzik külön, hogy valamelyik tárgyból emelt szintű érettségit kell tenni, ott elegendő a középszintű érettségi a feltüntetett tantárgyakból.

null

null

Ha olyan képzést választanátok, amelynek a sorában az szerepel, hogy „az általános követelmények szerint”, görgessetek az adott képzési területről szóló bevezetéshez, ott találjátok a választható érettségi tárgyakat.

A 2019-es érettségire, csakúgy mint az egyetemi felvételi jelentkezésre február 15-ig van lehetőségetek. A jelentkezési lapot - amit itt találtok - kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani.

Az idei érettségi-felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Idén felvételiztek? Ezek a változások titeket is érinthetnek

Mint minden évben, idén is meg fog jelenni a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése.