Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A nap kérdése: nyelvvizsgának számít-e az emelt szintű érettségi?

Az emelt szintű érettségi kiváltja-e a középfokú nyelvvizsgát, és ha igen, akkor azt a diplomához is elfogadják? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: MTI / Marjai János

Az idegen nyelvből tett emelt szintű nyelvi érettségi valóban középfokú nyelvvizsgának felel meg, tehát mondjuk a diplomához is elfogadják?

hirdetés
hirdetés

Igen, ha idegen nyelvből, esetleg nemzetiségi nyelvből tesztek sikeres emelt szintű érettségi vizsgát, akkor 60 százalék fölött középfokú (B2-es), 40 százalék fölött pedig alapfokú (B1-es) komplex, államilag elismert nyelvvizsgának számít az érettségitek. Ezt az érettségi bizonyítvány vagy érettségi tanúsítvány megfelelő záradéka hitelesíti, tehát nincs szükség külön elismertetési eljárásra ahhoz, hogy ugyanúgy használjátok, mint bármelyik nyelvvizsga központ által kiállított, kemény fedeles nyelvvizsga-bizonyítványt. Ebbe beletartozik az is, hogy a diplomátok megszerzésénél, ha 60 százaléknál jobb eredményt értetek el, középfokú nyelvvizsgaként beszámíthatjátok, 2020-tól pedig, amikor már alap- és osztatlan szakokra történő jelentkezéskor is kötelező lesz a nyelvvizsga, várhatóan szintén használhatjátok.

Nyelvvizsgára készülőknek

Mikor lesz kötelező a felvételihez a nyelvvizsga?

Mennyit kell fizetni a legnépszerűbb nyelvizsgákért?

Átmennétek a nyelvvizsgán, ha ma lenne? Ingyenes szintfelmérőket mutatunk.

Így tanulhattok idegen nyelveket ingyen, otthonról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X