szerző:
Eduline

Mikor szerezheted be a felsőoktatási felvételi tájékoztatót? Mi az a regisztrációs levél és az e-felvételi? Meddig adhatod postára a kitöltött jelentkezési lapot? Összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket és tudnivalókat a 2011-es felvételi időszakról!

2010. december 15. – a felvételi tájékoztatók megjelenése

Megjelenik a Felsőoktatási felvételi tájékoztató, valamint a Mesterképzések felsőoktatási felvételi tájékoztatója: a 2011 szeptemberében induló képzéseket tartalmazó két tájékoztató közül az egyik az alapszakokat, az osztatlan képzéseket, valamint a felsőfokú szakképzéseket tartalmazza, a másik pedig az alapdiplomával rendelkező hallgatók által megpályázható mesterszakokat ismerteti.

Kíváncsi vagy, melyek a legjobb magyarországi egyetemek és főiskolák? Januártól a felsőoktatási rangsorokat új, interaktív formában az Eduline.hu-n is megtalálod!

Ugyanezen a napon jelenik meg a Szakirányú továbbképzések 2011 című tájékoztató is, amelyből a főiskolai és egyetemi alap- vagy mesterképzésben megszerzett végzettségre épülő, speciális szakirányú szakképzettséget adó képzésekről szerezhetsz információt. December 11-én kerül az üzletekbe a Felvételi tájoló 2011 is, amely az összes hazai felsőoktatási intézményt, valamint képzési területenként az alapszakokat mutatja be.

Ha már december 15-én biztosan tudod, melyik egyetemre vagy főiskolára szeretnél bejutni, akár már ezen a napon postára adhatod a kitöltött jelentkezési lapot: a nyomtatványt többek között az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain és a felsőoktatási intézményekben szerezheted be. Ha inkább az online jelentkezésre szavazol, a Felvi honlapján kitöltheted a személyes adataidat, meghatározhatod a szakok sorrendjét, majd elektronikusan továbbíthatod a jelentkezésedet.

2010. december 31. – a keresztféléves regisztrációs levél

Ha november 15-ig jelentkeztél 2011 februárjában induló keresztféléves képzésre, december 31-ig kell megkapnod az Oktatási Hivatal regisztrációs levelét, amelyen a személyes adataid, a megjelölt szak, valamint a felvételi azonosítószámod szerepel.

2011. január 3. – keresztféléves dokumentumpótlás

Erre a dátumra szintén csak akkor kell figyelned, ha keresztféléves képzésre jelentkeztél: ha módosítani szeretnél a megjelölt szakok sorrendjén, vagy pótolnod kell valamilyen dokumentumot, például a nyelvvizsga-bizonyítvány másolatát, január 3-ig teheted meg online vagy postai úton.

Érdemes lesz lapozgatni
2011. január 14. – keresztféléves ponthatárok

A 2011 februárjában induló keresztféléves felvételi ponthatárainak kihirdetése.

2011. január 28. – felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése

Megjelenik a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése – ebben a kiadványban azokat a szakokat találod, amelyeket az egyetemek és főiskolák december óta akkreditáltak, de arról is találsz benne információt, hogy vannak-e olyan képzések, amelyeket mégsem indítanak a felsőoktatási intézmények.

2011. február 15. – a jelentkezési lap elküldésének határideje

A nyomtatott jelentkezési lap postára adása, vagy az e-jelentkezés elküldése: ha ezt a határidőt nem tartod be, lecsúszol az idei felvételi eljárásról.

2011. április 30. – regisztrációs levél

Április végéig kell megkapnod a regisztrációs levelet, amely a személyes adataidat, a felvételi azonosítószámodat, a megjelölt szakokat és a jelentkezési sorrendet tartalmazza. Ha az e-felvételit választottad, ugyanezeket az adatokat a személyes Felvi-oldaladon találod meg.

eduline