Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Március végén mutatják be a Gólyatábor című filmet

Kárpáti György Mór rövidfilmjét az elmúlt évek gólyatábori erőszakbotrányai ihlették.

 

Forrás: Youtube

Március 30-án startol a Friss Hús Rövidfilmfesztivál programja a Toldi Moziban, rögtön az első napon mutatják be a Gólyatábor (Student Union) című rövidfilmet, ami egy gólyatábor záróakkordjait mutatja be. Bár Kárpáti György Mór író és rendező korábban ragaszkodott ahhoz, hogy filmje sokkal inkább kitalált történet, mintsem valós eseményeken alapuló mű, de az elkészült rövid előzetes is az egyik hírhedtté vált botrányra emlékeztet.

Az ELTE 2013-as jogász gólyatáborában egy lányt megerőszakolt egy társa, majd az esetet követően a szervezők rábírták a lányt, hogy ne tegyen feljelentést - a történetet az Index mutatta be 2014-ben, miután nyár végén kiderült, hogy az ELTE TÓK gólyatáborában is nemi erőszak történt.

hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X