szerző:
Eduline

Ha szeretnél megismerni minél több kultúrát a világból, ha angolul szeretnél továbbtanulni és ha vonz a nemzetközi karrierépítés lehetősége, jeletkezz a CEU-ra, most!


A budapesti székhelyű Közép-európai Egyetem közismert arról, hogy falai közül számos miniszter, parlamenti képviselő és diplomata, jogász, egyetemi tanár, emberjogi aktivista, illetve üzletember került ki két évtizedes fennállása alatt. Világszerte vezető pozíciókban találunk CEU-n diplomázott diákokat, például az ENSZ, az UNICEF, a NATO, a Nemzetközi Pénzügyi Alap (IMF), a Világbank, illetve az Európai Unió és az Európa Tanács intézményeiben is.

 

Az amerikai, illetve számos programon magyar akkreditációval is rendelkező egyetem magasszintű tudással és szakértelemmel vértezi fel hallgatóit. A 2008-ban a CEU-n végzett mester- és doktori tagozatos diákok 90 százaléka a diploma megszerzése után két hónappal sikeresen helyezkedett el.

A karrierépítés mellett főként azért választják sokan a CEU-t, mert itt valódi nemzetközi légkörbe csöppen az ember. Az egyetem 32 mester- és 11 doktori programján jelenleg is 102 országból, több, mint 1600 diák folytat posztgraduális tanulmányokat a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a környezetvédelem, a kormányzat és a közpolitika terén.

Magyarországon továbbá egyedülálló az is, hogy a CEU-s diákok több, mint 80%-a részesül különféle ösztöndíjakban, mint például tandíjmentesség, szállás és orvosi ellátás, illetve számos tanulmányi- és kutatói támogatás.

Azok a magyar diákok, akik részt szeretnének venni a CEU által szervezett ingyenes TOEFL nyelvviszgán, online adhatják be jelentkezésüket. Az ezzel kapcsolatos összes szükséges információ megtalálható a Közép-európai Egyetem honlapján. Természetesen egyidejűleg a Felvin keresztül is jelentkezni kell, itt a határidő február 15-e.

További információ a jelentkezésről, a CEU képzéseiről, az ösztöndíjakról és a diákok karrierlehetőségeiről az egyetem honlapján található: www.ceu.hu

Elérhetőség:

Central European University
Közép-európai Egyetem
Student Recruitment Office
Nádor u.9
1051 Budapest
tel.: +36 1 328 3401
skype: ceuhungary
email: [email protected]
www.ceu.hu