Felsőoktatás Eduline

Facebook-rajongók töltik meg az amerikai egyetemek informatikai képzéseit

Elolvasom

Amikor Keila Fong megérkezett a Yale-re, meg sem fordult a fejében, hogy számítástechnikával foglalkozzon. Tavaly viszont, amikor bemutatták A közösségi háló című filmet, az egyetemen mindenki erről beszélt, ő pedig elkezdett azon gondolkodni, hogy milyen lenne kitalálni és elindítani egy olyan dolgot, ami a jövő Facebookja lenne. "Nagyszerű lenne a következő Mark Zuckerbergnek lenni, mindenki szereti azt hinni, hogy valami fantasztikus ötlet van a birtokában" - nyilatkozta a The New York Times tudósítójának az elsőéves hallgató, aki azóta eldöntötte, hogy részt vesz a Yale újonnan indított számítástechnikai kurzusán.

Felsőoktatás Eduline

Videó: ilyen a világ egyik legjobb egyeteme, ahol milliók akarnak tanulni

Elolvasom

A Harvard és a Yale állandó toplistás szereplője a nemzetközi felsőoktatási rangsoroknak: a Yale alapítói soha nem is titkolták, hogy a Harvard konkurensét álmodták meg 1701-ben. Számításukat igazolja, hogy a két intézmény ma már nemcsak a tudományok, hanem a művészetek és a sport területén is egymás legnagyobb riválisának számít.

Felsőoktatás Eduline

Támadják a Szingapúrban terjeszkedő Yale-t

Elolvasom

A világ egyik legjobb egyetemének tartott Yale a Szingapúri Egyetemen alapít a saját neve alatt futó bölcsészkart, amit habár az ázsiai kormány finanszíroz, állítólag ígéretük van arra, hogy semmiféle politikai nyomás nem fogja érni az ott folyó oktatást.

1 2