szerző:
Eduline

A legtöbb szülő titkokban retteg attól, hogy egyetemista gyereke behatóbban is megismeri New York éjszakai életét.

A legtöbb szülő titkokban retteg attól, hogy egyetemista gyereke behatóbban is megismeri New York éjszakai életét. A Yale-en azonban értékes krediteket kapnak a hallgatók, ha elvégzik az intézmény legújabb kurzusát – számolt be a Daily Mail.

©

A New York-i éjszakai klubélet történetét és jellemzőit taglaló szemináriumon a diákok tanulmányozzák a szórakozóhelyek és bordélyházak világát, valamint neves dj-k és zenei előadók segítségével ismerkednek meg a nagyváros zenei kultúrájával. A kurzus résztvevői néhány neves New York-i klubba is ellátogatnak.

„A szeminárium nemcsak a szórakozásról és az ivásról szól. A különböző jogi vonatkozásokról, például a szesztilalomról is szó esik majd” – hangsúlyozta a kurzust vezető PhD-hallgató. „Mindig azt szoktam mondani, hogy a Yale nagy hangsúlyt fektet a tradíciókra, ugyanakkor rendkívül haladó szellemű. Az iPad-generáció szeretné megismerni a popkultúrát” – tette hozzá Madison Moore. Itthon viszont egészen más tantárgyakat vezetnének be a fideszes képviselők – erről bővebben itt olvashatsz.