Száznegyven éve, 1877. november 22-én született Ady Endre.  Tovább »

Száznegyven éve, 1877. november 22-én született Ady Endre.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az elmúlt két hétben rengetegen megosztották a Facebookon azt a bejegyzést, amely szerint a Csiga-biga kezdetű gyerekdalt mindenki rosszul tudja...  Tovább »

Milyen néven anyakönyvezték 1825. február 18-án Jókai Mórt? Ki volt az a Jókai Róza? És min vitáztak egészen az 1920-as évekig a Jókai-örökösök?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Adyt mindenki Ady Endreként ismeri, pedig nem ez volt a teljes neve.  Tovább »

Pontosabban Petőfi Sándor családjáról.  Tovább »

Emberi segítség nélkül tanulta meg a go társasjátékot a továbbfejlesztett AlphaGo: a Zero elnevezésű verzió elődjét is megverte - számoltak be a...  Tovább »

Október 29-én ismét át kell állítani az órákat, hajnali 3 órakor 2-re kell visszatekerni a mutatót. De mióta létezik nyári időszámítás?  Tovább »

Az Oxfordi Egyetem Bodleian Könyvtárában őrzött Bakhsálí kéziratban jelenik meg az első ismert nulla szám - állapították meg az egyetem szakemberei...  Tovább »

Minden kiderül a tanulmányból, amit egy amerikai egyetemi kutatócsapat publikált a Psychological Weekly című szaklapban.  Tovább »

Van, aki szerencsés, és autóban is tud olvasni.  Tovább »

Mi határozza meg, jobb- vagy balkezesek leszünk? Mekkora esélyünk van arra, hogy a bal legyen a domináns kezünk, ha mindkét szülőnk balkezes?  Tovább »

Mindegy, hány éves vagy, a körmeid mindig nagyon fiatalok.  Tovább »

Tényleg megtanulhatatlan a magyar nyelv? Tényleg a megszentségteleníthetetlenkedéseitekért a leghosszabb szó a világon?  Tovább »

Ezekkel az izgalmas trükkökkel neked is könnyebb lesz a matek.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X