Október 29-én ismét át kell állítani az órákat, hajnali 3 órakor 2-re kell visszatekerni a mutatót. De mióta létezik nyári időszámítás?  Tovább »

Az Oxfordi Egyetem Bodleian Könyvtárában őrzött Bakhsálí kéziratban jelenik meg az első ismert nulla szám - állapították meg az egyetem szakemberei...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Minden kiderül a tanulmányból, amit egy amerikai egyetemi kutatócsapat publikált a Psychological Weekly című szaklapban.  Tovább »

Van, aki szerencsés, és autóban is tud olvasni.  Tovább »

hirdetés

Mi határozza meg, jobb- vagy balkezesek leszünk? Mekkora esélyünk van arra, hogy a bal legyen a domináns kezünk, ha mindkét szülőnk balkezes?  Tovább »

Mindegy, hány éves vagy, a körmeid mindig nagyon fiatalok.  Tovább »

Tényleg megtanulhatatlan a magyar nyelv? Tényleg a megszentségteleníthetetlenkedéseitekért a leghosszabb szó a világon?  Tovább »

Ezekkel az izgalmas trükkökkel neked is könnyebb lesz a matek.  Tovább »

Nem csak a fizikai erőnlétedtől függ, hogyan tudod átvészelni a testnevelésórákat.  Tovább »

Százhuszonhét évvel ezelőtt, 1890-ben ünnepeltük először május 1-jét.  Tovább »

A washingtoni egyetem professzoai világszintű felfedezést tettek.  Tovább »

A következő lépés az, hogy a gondolatainkat közvetlenül "legépeljük".  Tovább »

A legújabb kutatási eredmények szerint egy alma elfogyasztása felkelés után nagyobb energiamennyiséget ad, mint ha innál egy kávét.  Tovább »

Bár az informatika területét inkább a férfiaknak tulajdonítják, a világ első számítógépes programját mégis egy nő hozta létre.  Tovább »

Célzott agyi stimulációval erősíthető az őszinte viselkedés: svájci és amerikai kutatók megtalálták azt az agyi területet, ahol az őszinteség és az...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X