Felsőoktatás Eduline

Zsarolt-e a Zrínyi rektora?

Elolvasom

Nem kifejezetten fehérgalléros bűncselekmény megzsarolni egy 400 ezer alkalmazottat foglalkoztató világcéget – még ha a gyanúsított egyetemi rektor, védelemtudományi szaktekintély, az egykori Orbán-kormány honvédelmi helyettes államtitkára is. Márpedig a Nemzeti Nyomozó Irodánál valami effélét sejtenek, amikor befolyással üzérkedést rónak Szabó Jánosnak, a Honvédelmi Minisztérium által fenntartott Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának terhére -írja a HVG.

Közoktatás Eduline

Házi feladat: amikor az iskolának sosincs vége.

Elolvasom

Számos kutatás bebizonyította, hogy a nebulókat és szüleiket egyaránt terheli az otthoni szorgalmi plusz feladat, sok anyuka és apuka nem érti, miért viszi haza „munkáját” a gyerek, számos országban megkérdőjelezik szükségességét, és ahol nem kötelező elvégezni, ott már azt sem tudják, mi az. Az oktatási szakértők szerint a napközi kiváló módszer arra, hogy a gyerek elvégezze a fejlődéséhez szükséges feladatokat anélkül, hogy ebből odahaza feszültség alakulna ki.

Közoktatás Edupress

Önálló csatornaként működik az egri főiskola televíziója

Elolvasom

Önálló csatornaként üzemel március 13-tól a Líceum Televízió. Az egri Eszterházy Károly Főiskola által üzemeltetett televíziós csatorna a UPC helyi hálózatán kapott helyet - adta hírül a FigyelőNet. A hat éve működő televízió technikai felszereltsége lehetővé teszi a teljes digitális feldolgozást, a hírstúdióval és 40 kamerával felszerelt televíziót elsősorban a médiaismereteket tanuló hallgatóknak hozta létre az intézmény.

Közoktatás Eduline

Digitális szakadék a generációk között

Elolvasom

A gyerekek – az internet generáció fiataljai – egyre több és több időt töltenek a televízió, a számítógép vagy a játékkonzolok előtt ülve. Egyes felmérések szerint ez az idő átlagosan napi hat órát is kitesz.