Közoktatás Eduline

Térkép: ezeken a településeken rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet

Elolvasom

Több megyében rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet a hideg idő és a várható havazás miatt péntek délutánig. A Csongrád megyei iskolákban egyáltalán lesz tanítás, ott hétfőn és kedden tartanak zárva az oktatási intézmények. Összegyűjtöttük az érintett településeket, a listát folyamatosan frissítjük - a jelekre kattintva megnézhetitek, hol meddig tart a szünet.

Közoktatás Eduline

Kényszerszünetet rendeltek el a jásztelki iskolában

Elolvasom

A település nehéz anyagi helyzete miatt február 27-ig tartó kényszerszünetet rendeltek el a jásztelki általános iskolában; a következő hetekben többek között átalakítják a fűtési rendszert, hogy kevesebb pénzbe kerüljön a működtetése - írta a helyi jegyző tájékoztatása alapján szombati számában az Új Néplap.

Érettségi-felvételi Eduline

Jobban teljesítenek a diákok, ha nem koedukált iskolába járnak?

Elolvasom

A koedukált oktatás kudarca-e, hogy a nemeket elkülönítve oktató iskolák vezetik a tanulmányi rangsort – erről vitáznak Nagy-Britanniában, miután az érettségi vizsgákon idén is azok teljesítettek a legjobban, akik nem koedukált intézményekben tanultak. A legjobb ötven iskola közül mindössze kilencben jártak közös tanórákra a lányok és a fiúk.

Közoktatás Edupress

Kormányszóvivő: Nem lehet iskolai szünetet elrendelni

Elolvasom

A közoktatásról szóló törvény rendelkezései alapján nem rendelhetnek el a megyei önkormányzatok rendkívüli iskolai szünetet, a közoktatásról szóló törvény ugyanis ezt csak akkor teszi lehetővé, ha a megye területén a nevelési-oktatási intézmények működtetése nem lehetséges - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

1 2