Közoktatás Eduline

A pedagógusminősítés nem más, mint egy színpadi mutatvány?

Elolvasom

"Unokáim, testvéreim unokái, szomszédgyerekek és tanítványok egytől egyig arról számolnak be, hogy a tanárnéni/bácsi minősülős órája színpadi mutatvány volt, a legkevésbé sem hasonlított a hétköznapira" - olvasható a pedagógusminősítési rendszerről abban az olvasói levélben, amelyet a Független Tanerők Hangja nevű Facebook-csoport tett közzé.

Közoktatás Eduline

Nem engedték át a minősítésen az egyik legsikeresebb tankönyvszerzőt

Elolvasom

"Tavaly júniusban kaptam meg az Oktatási Hivatal határozatát, mely szerint a Pedagógus II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárásban sikertelenül vettem részt" - írja blogbejegyzésében Marton Lívia mentor, szaktanácsadó, a legnagyobb példányszámban eladott magyar kiadású angoltankönyv-sorozat szerzője, aki szerint más módszerekkel kellene értékelni a pedagógusok munkáját. Azt is elárulta, mit tartana a legjobb megoldásnak.

Közoktatás Eduline

Tanárok figyelem! Több tízezren tölthetik fel a portfóliójukat

Elolvasom

Megnyílt az elektronikus felület, ahová 2016. november 25-ig kell feltölteniük portfóliójukat/pályázatukat azoknak a pedagógusoknak, akik szerepelnek az oktatásért felelős miniszter által kiadott 2017. évi minősítési tervben Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatot, valamint Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozatot megcélzó minősítésben.

Közoktatás Eduline

"Úgy érzem magam, mint akit szembeköptek" - egy tanár vallott a portfólióról

Elolvasom

Három hónapig jószerével nem vett részt családja életében az a tanár, akinek portfóliót kellett készíteni a minősítési eljárás miatt. Míg ő ezt tisztességgel megcsinálta, a rendszer folyamatos leállása miatt újra és újra kellett kezdenie a feltöltést, míg végül eljutott tűréshatára szélére. Úgy érzi, mintha szembeköpték volna.

1 2 3