Érettségi-felvételi Eduline

Itt a lista: erre a tíz alapszakra került be a legtöbb felvételiző

Elolvasom

Több mint 2600-an kerültek be a 2014-es felvételi legnépszerűbb alapképzésére, a gazdálkodási és menedzsmentre, de kétezernél több hallgató kezdi meg tanulmányait a jogi és a gépészmérnöki képzésen is. Az Educatio tájékoztatója szerint a felvettek száma alapján összeállított top 10-es listában három gazdaságtudományi, két-két pedagógus- és műszaki képzés, egy informatikai, egy orvos- és egészségtudományi, valamint egy jogi képzés szerepel.

Érettségi-felvételi Eduline

Hány ponttal lehetett bekerülni az ELTE-re, a BME-re, a Corvinusra és a SE-re?

Elolvasom

A legnépszerűbb budapesti egyetem legtöbb képzésén magasabb ponthatárt húztak, mint egy évvel korábban: van olyan szak, amelyhez a tavalyi 350 helyett az idén már 390 pontot kellett gyűjteniük a felvételizőknek. A Budapesti Corvinus Egyetemen ráadásul három szak központi ponthatárát is megemelték, így van, aki a biztosra vett állami ösztöndíjas helyről csúszott le.

Érettségi-felvételi Eduline

Kellemetlen meglepetés: három szakon is megemelte a ponthatárokat a Corvinus

Elolvasom

Az államtitkárság ígérete ellenére három szakon is a központilag meghatározott, állami ösztöndíjas ponthatárnál magasabban húzta meg a bekerülési limitet a Budapesti Corvinus Egyetemen: a kereskedelem és marketing alapszakra 452, a nemzetközi gazdálkodás szakra 463, a turizmus-vendéglátás képzésre pedig 446 ponttal lehetett bekerülni.

Érettségi-felvételi Eduline

Megvannak a 2014-es ponthatárok: hány pont kellett a tíz legnépszerűbb alapszakhoz?

Elolvasom

Gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnöki, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, mérnökinformatikus, ápolás és betegellátás - a 2014-es felvételin is ezek az alapszakok vonzották a legtöbb jelentkezőt. Megnéztük, hány ponttal lehetett bejutni azokra a népszerű BA- és BSc-képzésekre, amelyeken nem központi ponthatárt húztak.

1 2 3 4 5