Felnőttképzés Eduline

Itt a lista: ezekkel a diplomákkal lehet a legrosszabbul keresni

Elolvasom

Közigazgatási, rendészeti, katonai, sport-, társadalom- és természettudományi - ezeken a képzési területeken a legnehezebb állást találni a diplomázás után az Educatio Frissdiplomások 2012 című tanulmánya alapján. A legalacsonyabb fizetést a pedagógusképzésen, illetve a sporttudományi és művészeti szakokon végzettek viszik haza.

Felnőttképzés Czervan Andrea

Tényleg értéktelen a bölcsészdiploma?

Elolvasom

Van, aki szerint semmit sem ér, mások szerint viszont a munkaerőpiacon is jól lehet használni a bölcsészkaron megszerzett tudást. "Ne menj bölcsésznek, mert éhen fogsz halni" - alighanem egy bölcsészhallgató sincs az országban, aki ne kapta volna meg legalább egyszer ezt a jótanácsot. De tényleg nem találnak állást a pályakezdők? Tények, vélemények.

Felsőoktatás Eduline

Holnap indul a HVG Állásbörze

Elolvasom

Állást vagy gyakornoki pozíciót keresel? Szeretnéd megtudni, milyen lehetőségek várnak majd rád az egyetem vagy a főiskola elvégzése után? Vagy még nem is döntötted el, merre tovább? Holnap indul a kétnapos HVG Állásbörze, ahol nemcsak az aktuális állásajánlatokat ismerheted meg, de tanácsot kérhetsz karrierszakértőktől, grafológusoktól és nyelvtanároktól is.

Felsőoktatás Eduline

Mennyit keresnek az orvosok, a tanárok és a köztisztviselők?

Elolvasom

Megéri tanulni, mert diplomával jóval többet lehet keresni - derül ki a Fizetések.hu bérfelméréséből. Az egyetemi diploma többet fial, mint a főiskolai, bár nem mindegy, hogy milyen iparágban talál állást a pályakezdő. A legmagasabb fizetést a telekommunikáció területén várhatják a diplomások, a legkevesebbet pedig akkor, ha az egészségügyben, oktatási intézményekben vagy művelődési központokban helyezkednek el.