szerző:
Eduline

Aki még nem döntötte el, hogy milyen területen tanuljon tovább, a legjobb, ha valamelyik természettudományi, mérnöki...

Aki még nem döntötte el, hogy milyen területen tanuljon tovább, a legjobb, ha valamelyik természettudományi, mérnöki vagy műszaki szakot célozza meg - ezt tanácsolják amerikai felsőoktatási szakértők egy friss felmérés alapján, adta hírül a The New York Times.

Mérnökök munka közben: biztos állásra és jó fizetésre számíthatnak

A Georgetown University által készített kutatás kimutatta, hogy az egészségügy után ezek azok a területek, amelyeken a legjobb eséllyel tudnak jól fizető állást találni a pályakezdők. A felmérésből kiderül, hogy a természettudományi, matematikai és műszaki diplomával rendelkezők jóval nagyobb arányban tudnak elhelyezkedni, mint például az informatikusok. A logisztikával, bányászattal, valamint értékesítéssel és menedzsmenttel foglalkozó cégek ugyanis egyre inkább a hasonló végzettségű pályakezdőket keresik.

A tanulmány szerzői, Anthony P. Carnevale, Nicole Smith és Michelle Melton szerint számos amerikai cég jelenleg kénytelen külföldről munkaerőt toborozni, mivel a mérnöki, műszaki vagy természettudományi szakokon diplomázó pályakezdőknek csupán tíz százaléka kezd dolgozni a végzettségének megfelelő pozícióban. „Nagyon sokat számít a munkatapasztalat, és előny, ha egy mérnök a szakmai tudáson túl más képességekkel is rendelkezik, például fejlett a szóbeli és írásbeli kifejezőkészsége” – állítják a tanulmány szerzői. Mennyit keres egy frissdiplomás? A 12 legjobban fizetett szakmáról itt olvashatsz.