szerző:
Eduline

Közigazgatási, rendészeti, katonai, sport-, társadalom- és természettudományi - ezeken a képzési területeken a legnehezebb állást találni a diplomázás után az Educatio Frissdiplomások 2012 című tanulmánya alapján. A legalacsonyabb fizetést a pedagógusképzésen, illetve a sporttudományi és művészeti szakokon végzettek viszik haza.

©

A közigazgatási, rendészeti és katonai képzésben végzettek átlagosan 5,3 hónap alatt találnak állást - a tanulmány szerint a diplomások körében az átlag 3,94 hónap. A sporttudományi szakosok 5,04 hónap alatt tudnak elhelyezkedni, a társadalomtudományi képzésben részt vevő hallgatók 4,93, a természettudományi szakosoknak pedig átlagosan 4,81 hónap kell az elhelyezkedéshez.

©

A tanulmány alapján a diplomások átlagkeresete havi nettó 159 ezer forint. A legkevesebbet a pályakezdő pedagógusok viszik haza, az ő bérük átlagosan nettó 116 ezer forint. A sporttudományi diplomával rendelkezők nettó 121 ezer forintot, a művészeti végzettségűek pedig nettó 130 ezer forintot keresnek.

©

Tényleg értéktelen a bölcsészdiploma? Erről itt olvashattok, a jogászok elhelyezkedéséről szóló cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!