Az utolsó simításokat végzik a kütyün, amely mellett majdnem természetes tempóban beszélgethet két ember, aki amúgy nem érti egymás nyelvét - írja a...  Tovább »

Nem meglepő eredménnyel zárult egy, a szülők körében végzett felmérés: a többség gyengének ítéli az iskolai nyelvoktatást.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Néhány év alatt több ezer szóval lett gazdagabb a német nyelv.  Tovább »

Az egyetemisták alig több mint ötöde tanult valamilyen nyelvet a felsőoktatási intézmények keretein belül a 2016-2017-es tanévben - közölte a Magyar...  Tovább »

hirdetés

A nyelvtanulás nem sprint, hanem egy maraton - mondja Luis Von Ahn, a Duolingo alapítója.  Tovább »

Még mindig az angol nyelv a legnépszerűbb, és az is középfokon. Ezt követi a német nyelv, de ebből jóval kevesebbe vizsgáztak az utóbbi években.  Tovább »

Több mint 600 új szóval, kifejezéssel és jelentéssel bővítették az oxfordi angol szótárt az aktuális negyedéves frissítéskor - írták közleményükben...  Tovább »

Németül tanulók, figyelem: a sokat vitatott német helyesírási reform után 21 évvel ismét megújították néhány helyen a hivatalos szabályzatot: a...  Tovább »

A Facebook Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratóriumában (FAIR) a kísérletezések során nagyon érdekes felfedezést tettek: a chatbotok létrehoztak...  Tovább »

Tényleg megtanulhatatlan a magyar nyelv? Tényleg a megszentségteleníthetetlenkedéseitekért a leghosszabb szó a világon?  Tovább »

Mennyit lehet keresni jó nyelvtudással? Az Öt év - öt nyelv blog utánajárt, milyen fizetésre számíthattok, ha egy vagy több idegen nyelvet beszéltek?  Tovább »

Biztosan ti is találkoztatok már olyan, feltehetően külföldi mémekkel, amelyek középpontjában a magyar nyelv és életérzés áll.  Tovább »

Az utolsó írásbeli érettségis napon a maradék idegen nyelvekből vizsgáztak a diákok.  Tovább »

Utolsó előtti napjához érkezett az írásbeli vizsgák időszaka a 2017 május-júniusi érettségi időszakban.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X