A dél-afrikai Lindie Botes tavaly novemberben döntött úgy, hogy megtanul magyarul.  Tovább »

Kulturális vállalkozásnak nevezte az emberi erőforrások minisztere azt, ha valaki németül tanul Magyarországon vagy Közép-Európában.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Külföldi ösztöndíjak, itthoni képzések és munkalehetőségek közül válogathatnak azok a középiskolások, egyetemisták és friss diplomások, akik...  Tovább »

Nem derülhet ki, mennyire jók matekból a menekült fiatalok, ha hiányos magyar nyelvtudásuk miatt nem értik meg a szöveges feladatokat, és hiába...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Öt nehézségi kategóriába sorolja a világ nyelveit az amerikai kormány külföldi ügyekkel kapcsolatos képzéseit végző legnagyobb beszállítója, a...  Tovább »

Rengeteg ember beszéli, a tudomány egyik "anyanyelve", komoly érték a munkaerőpiacon, ha beszélitek - többek között ezért érdemes németül tanulni.  Tovább »

Már kínaiul is lehet tanulni a Duolingón, a népszerű nyelvtanuló alkalmazás közzétette kínai nyelvleckéit.  Tovább »

Ma van a magyar nyelv napja: két olyan nyelvi tesztet ajánlunk nektek ma estére, amellyel próbára tehetitek tudásotokat.  Tovább »

Úgy tűnik, a nyelvtanulás a világ minden táján fontos kérdés.  Tovább »

Milyen angol szavakat rontanak el leggyakrabban a nyelvtanulók? Miért írjuk le gyakran hibásan az argument, az across vagy éppen a believe szavakat?  Tovább »

Az utolsó simításokat végzik a kütyün, amely mellett majdnem természetes tempóban beszélgethet két ember, aki amúgy nem érti egymás nyelvét - írja a...  Tovább »

Nem meglepő eredménnyel zárult egy, a szülők körében végzett felmérés: a többség gyengének ítéli az iskolai nyelvoktatást.  Tovább »

Néhány év alatt több ezer szóval lett gazdagabb a német nyelv.  Tovább »

Az egyetemisták alig több mint ötöde tanult valamilyen nyelvet a felsőoktatási intézmények keretein belül a 2016-2017-es tanévben - közölte a Magyar...  Tovább »

A nyelvtanulás nem sprint, hanem egy maraton - mondja Luis Von Ahn, a Duolingo alapítója.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X