Még mindig az angol nyelv a legnépszerűbb, és az is középfokon. Ezt követi a német nyelv, de ebből jóval kevesebbe vizsgáztak az utóbbi években.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Több mint 600 új szóval, kifejezéssel és jelentéssel bővítették az oxfordi angol szótárt az aktuális negyedéves frissítéskor - írták közleményükben...  Tovább »

Németül tanulók, figyelem: a sokat vitatott német helyesírási reform után 21 évvel ismét megújították néhány helyen a hivatalos szabályzatot: a...  Tovább »

hirdetés

A Facebook Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratóriumában (FAIR) a kísérletezések során nagyon érdekes felfedezést tettek: a chatbotok létrehoztak...  Tovább »

Tényleg megtanulhatatlan a magyar nyelv? Tényleg a megszentségteleníthetetlenkedéseitekért a leghosszabb szó a világon?  Tovább »

Mennyit lehet keresni jó nyelvtudással? Az Öt év - öt nyelv blog utánajárt, milyen fizetésre számíthattok, ha egy vagy több idegen nyelvet beszéltek?  Tovább »

Biztosan ti is találkoztatok már olyan, feltehetően külföldi mémekkel, amelyek középpontjában a magyar nyelv és életérzés áll.  Tovább »

Az utolsó írásbeli érettségis napon a maradék idegen nyelvekből vizsgáztak a diákok.  Tovább »

Utolsó előtti napjához érkezett az írásbeli vizsgák időszaka a 2017 május-júniusi érettségi időszakban.  Tovább »

Megvolt a franciaérettségi is, már csak a szóbelire kell készülni.  Tovább »

Ma reggel nyolckor startol a franciaérettségi.  Tovább »

Ma reggel nyolckor németérettségi. Összeszedtük, mire kell készülni.  Tovább »

Az érettségi megmérettetés negyedik napja van, azok a végzős diákok, akik eddig nem tettek angolérettségit, most ülnek be a padokba, és kezdenek...  Tovább »

A következő megmérettetés az angolérettségi, remélhetőleg az sem lesz nehezebb az eddigi vizsgáknál.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X