Már kínaiul is lehet tanulni a Duolingón, a népszerű nyelvtanuló alkalmazás közzétette kínai nyelvleckéit.  Tovább »

Ma van a magyar nyelv napja: két olyan nyelvi tesztet ajánlunk nektek ma estére, amellyel próbára tehetitek tudásotokat.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, a nyelvtanulás a világ minden táján fontos kérdés.  Tovább »

Milyen angol szavakat rontanak el leggyakrabban a nyelvtanulók? Miért írjuk le gyakran hibásan az argument, az across vagy éppen a believe szavakat?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az utolsó simításokat végzik a kütyün, amely mellett majdnem természetes tempóban beszélgethet két ember, aki amúgy nem érti egymás nyelvét - írja a...  Tovább »

Nem meglepő eredménnyel zárult egy, a szülők körében végzett felmérés: a többség gyengének ítéli az iskolai nyelvoktatást.  Tovább »

Néhány év alatt több ezer szóval lett gazdagabb a német nyelv.  Tovább »

Az egyetemisták alig több mint ötöde tanult valamilyen nyelvet a felsőoktatási intézmények keretein belül a 2016-2017-es tanévben - közölte a Magyar...  Tovább »

A nyelvtanulás nem sprint, hanem egy maraton - mondja Luis Von Ahn, a Duolingo alapítója.  Tovább »

Még mindig az angol nyelv a legnépszerűbb, és az is középfokon. Ezt követi a német nyelv, de ebből jóval kevesebbe vizsgáztak az utóbbi években.  Tovább »

Több mint 600 új szóval, kifejezéssel és jelentéssel bővítették az oxfordi angol szótárt az aktuális negyedéves frissítéskor - írták közleményükben...  Tovább »

Németül tanulók, figyelem: a sokat vitatott német helyesírási reform után 21 évvel ismét megújították néhány helyen a hivatalos szabályzatot: a...  Tovább »

A Facebook Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratóriumában (FAIR) a kísérletezések során nagyon érdekes felfedezést tettek: a chatbotok létrehoztak...  Tovább »

Tényleg megtanulhatatlan a magyar nyelv? Tényleg a megszentségteleníthetetlenkedéseitekért a leghosszabb szó a világon?  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X