Érettségi-felvételi Eduline

Ottlik vagy Örkény? Milyen esszéfeladatok lehetnek a magyarérettségin?

Elolvasom

Az irodalmi évfordulók már nem jelentenek biztos pontot a kétszintű érettségin, nem könnyű megtippelni, hogy 19. vagy 20. századi költő, író művét kell-e majd elemezni az írásbelin. Azért megpróbáltuk: összegyűjtöttük, melyik szerző fordul elő leggyakrabban az írásbelin, milyen műfajok szerepelnek legtöbbször a feladatsorban, és milyen évfordulók vannak 2012-ben.

Érettségi-felvételi Eduline

Magyarérettségi 2012: milyen lesz az idei feladatsor?

Elolvasom

Május 7-én a magyar nyelv és irodalommal folytatódik a 2012-es érettségi szezon: 88 100-an vizsgáznak középszinten, míg az emelt szintet 1550-en választották. Utánajártunk, mire kell odafigyelni a feladatsor kitöltésekor, melyik feladatnál könnyű pontot veszíteni, mit kell tudni az ötösért és/vagy a kettesért.

Érettségi-felvételi Eduline

A Móricz-novella volt a legnépszerűbb a diákok között

Elolvasom

Könnyűnek tartják az idei középszintű magyarérettségi szövegértési és szövegalkotási feladatsorát az eduline-nak nyilatkozó diákok, többségük a Móricz Zsigmond-novellát választotta, a Nemes Nagy Ágnes-műhöz kapcsolódó kérdések között azonban találtak olyat, amelyre - szerintük - nem volt egyértelmű válasz.

Érettségi-felvételi Eduline

Ilyen a magyarérettségi: nagy meglepetések és diákbarát feladatok

Elolvasom

Kettesre könnyű, ötösre nehéz volt megírni az idei középszintű magyarérettségi feladatsorát az eduline-nak nyilatkozó középiskolai tanárok szerint. A szövegértési kérdések megválaszolásához kellett némi irodalmi háttértudás, a feladatlap második részében szereplő érveléses témát pedig csak az választhatta nyugodt szívvel, aki alaposan felkészült.

1 2