Felsőoktatás Czervan Andrea

Több tucat oktató állása került veszélybe a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

Akár hetven oktató állása is veszélybe kerülhet a Miskolci Egyetemen, amely 1,7 milliárd forintot kénytelen spórolni az állami támogatás drasztikus csökkenése miatt. Az eduline információi szerint a létszámleépítés részleteiről csütörtökön dönt a szenátus. Vannak, akiket fizetés nélküli szabadságra küldenek majd, mások csökkentett munkaidőben dolgozhatnak tovább.

Közoktatás Edupress

Szegregációs per miatt nem indul el egy győri iskola első osztálya

Elolvasom

Szeptembertől nem indíthat első osztályt a győri Kossuth Lajos Általános Iskola - határozott a bíróság nemrég az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány által indított perben. Mohácsi Erzsébet, az alapítvány vezetője az Edupressnek elmondta: másfél éve tart az eljárás a 99 százalékban cigány fiatalokat oktató intézmény ellen. Győr alpolgármestere szerint az iskola munkájának ellehetetlenítésén dolgozik az alapítvány. Megjegyezte: 800 milliós elvonással szembesül az önkormányzat a normatív támogatás csökkentésével.

Egyéb Eduline

Leépítés helyett továbbképzés

Elolvasom

A válság közepette számos vállalat folyamodik a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb költségcsökkentés eszközéhez. Ahogyan az várható, a legtöbben az élőmunka, a továbbképzések és a fejlesztések költségeinek drasztikus megvágásával igyekeznek orvosolni a bevételek visszaesése által okozott problémákat. A tehetséges és jól teljesítő kulcsemberek távozása azonban az effajta lépések szükségszerű velejárója. Mivel a cégek így a fellendülés legfontosabb tényezőit, az értékes alkalmazottakat veszítik el, gyakorlatilag kidobják az evezőt a mentőcsónakból.