Felsőoktatás Eduline

Mennyibe kerülnek a diákbérletek idén az egyetemi városokban?

Elolvasom

Ha Budapestre, vagy a nagyobb egyetemi városok egyikébe vettek fel, jó eséllyel használnotok kell a helyi közösségi közlekedést. Diákigazolvánnyal ezt jelentős kedvezménnyel tehetitek meg, de még így is nagy különbségek vannak a városok között. Nem, nem Budapesten a legdrágább a diákbérlet, sőt, a főváros a legolcsóbb egyetemi városok közt van közlekedési szempontból.

Felnőttképzés MTI

Mindenkinek újra kell vizsgáznia a KRESZ-ből?

Elolvasom

Egyszerűbbek és letisztultabbak lesznek az új KRESZ-szabályok, az átfogó módosítások befejezése csaknem négy éve húzódik már - írja hétfői számában a Magyar Nemzet és Magyar Hírlap. Ezt már eddig is sejteni lehetett, de most az is kiderült, lehet, hogy újra kell vizsgáznia mindenkinek.

Közoktatás Eduline

Jogosan szállítják le a buszról a jegy nélkül utazó diákokat?

Elolvasom

A Volán busztársaság utazási feltételeinek módosítását javasolja az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, miután megvizsgálta egy Volán-buszról leszállított tízéves gyermek esetét; az ombudsman szerint egy jegy és kísérő nélkül utazó kiskorúval szemben nem alkalmazható ugyanaz a szankció, mint ami egy felnőtt esetében megengedett.

Közoktatás Eduline

Karácsonyi meglepetés: iskolabuszt kaptak a devecseri diákok

Elolvasom

Iskolabuszként egy kilencszemélyes kisbuszt vásárolt a devecseri önkormányzatnak a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány (NSA) a négy nagy segélyszervezet - a Katolikus Karitász, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet - közreműködésével.

Közoktatás Eduline

Nem mentek iskolába a tornaszentandrási diákok

Elolvasom

Nem jutottak el az iskolába pénteken a Borsod megyei Tornaszentandrásról a gyerekek, akik egyébként a környező települések oktatási intézményeibe - Bódvaszilasra, Szögligetre - járnak, ugyanis a Bódva elöntötte a faluból kivezető utat.

Közoktatás Eduline

Integess az autóknak, hátha nem ütnek el

Elolvasom

A dél-kínai Luolang elemi iskola minden tanulója ismeri a legfontosabb szabályokat. A kanyargó hegyi út mellett álló, sárgára és narancsszínre festett épületbe járó diákok betéve fújják, hogy nem szabad rohangálni a termekben, mindenkinek már becsöngetés előtt el kell foglalnia a helyét, és illik jelentkezni, ha valaki kérdezni akar. Azt is tudják, hogy útban az iskolába vagy onnan hazafelé kötelező integetni minden elhaladó gépkocsinak.

1 2 3