Több tízezren szorulhatnak ki a felsőoktatásból 2020-tól, két év múlva ugyanis csak azok kerülhetnek be egyetemre vagy főiskolára, akiknek van...  Tovább »

Még mindig magas azoknak a végzős középiskolásoknak az aránya, akik nem rendelkeznek középfokú nyelvvizsgával.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

„Ha a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendelet előírásain nem változtatnak, akkor a követelmények között szerepelni fog, hogy...  Tovább »

2020-tól szigorúbbak lesznek a felvételi feltételei - derül ki a felsőoktatási felvételi szabályairól szóló rendeletből.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Két év múlva már kötelező lesz az egyetemi felvételihez a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi.  Tovább »

Három év múlva már csak az felvételizhet egyetemre, akinek lesz középfokú nyelvvizsgája.  Tovább »

Kedvezmények nélkül a 2020-tól kötelező nyelvvizsga majdhogynem megugorhatatlan kritérium a felsőoktatás felvételin a sajátos nevelési igényű...  Tovább »

"A kormány tervei szerint 2020-tól csak az mehet egyetemre, főiskolára, akinek legalább egy középfokú nyelvvizsgája van" - lehetett olvasni az...  Tovább »

Nem igaz, hogy csak magántanárral lehet eljutni a nyelvvizsgáig, a középiskolai nyelvórák száma megfelelő, "amennyiben a tanulók megfelelően...  Tovább »

Bár a keretek lehetővé tennék a középfokú (B2 szintű) nyelvvizsgának megfelelő nyelvtudás megszerzését a középiskola végére, az ehhez szükséges...  Tovább »

2020-tól csak azok kerülhetnek be egyetemre, főiskolára, akiknek van egy - legalább középfokú, vagyis B2-es - nyelvvizsgájuk.  Tovább »

A szorgalmas diákok felének nincs esélye eljutni a középfokú nyelvvizsgáig a gimnáziumokban, mert erre nincs felkészülve a közoktatás - nyilatkozta...  Tovább »

Nemsokára középszintű nyelvtudás kell az egyetemi-főiskolai felvételhez  Tovább »

Az általános iskolát végzett diákoknak és szüleiknek a korábbiakhoz képest feltétlenül mérlegelniük kell azt az új szempontot is, hogy az intézmény...  Tovább »

A jövő végzőseinek már digitális érettségit kell tenniük, az első szakgimisek kötelező emelt szintű szakmai érettségit tesznek, mégis nehezebb lehet...  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X