Közoktatás Eduline

Szakiskolások verték meg a diákokat a Cooper-teszt közben

Elolvasom

Szakmunkásképzőbe járó diákok verték meg péntek délelőtt a szombathelyi Premontrei Gimnázium előzőleg Cooper-tesztet futó diákjait, a támadókat még aznap elfogták a rendőrök; a városban elterjedt szóbeszéddel ellentétben az esetnek nincs semmiféle rasszista motívuma - közölte Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya hétfőn.

Közoktatás Eduline

Kerepesi diákverés: próbára bocsátotta a bíróság a hét tanulót

Elolvasom

Társtettesként elkövetett garázdaság, illetve testi sértés vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és egy-két évnyi, pártfogói felügyelet melletti próbára bocsátotta első fokon a Budakörnyéki Bíróság pénteken azt a hét tanulót, akik 2009-ben kerepesi iskolájukban bántalmaztak és megaláztak egy diáklányt. Az ítélet jogerős.

Közoktatás Eduline

Visszamehet dolgozni a diákját felpofozó pécsi rajztanár

Elolvasom

Hiba volt elbocsátani Futó J. Attilát, a pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ Gimnáziumának (ANK) rajz- és médiatanárát a Pécsi Városi Munkaügyi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint. Az 58 éves pedagógus február közepén vágta pofon egyik tanítványát – írja a bama.hu.

Közoktatás Eduline

"Lelki ronccsá kínozták" Vilmos herceg menyasszonyát

Elolvasom

A lelki terror legválogatottabb módszereivel üldözték el egykori iskolájából kegyetlen diáktársai Kate Middletont, Vilmos brit trónörökös későbbi menyasszonyát, aki egy hamarosan megjelenő könyv szerint "érzelmi roncsként" távozott az egyébként igen előkelő tanintézetből.

Közoktatás Eduline

Videó: senki nem választotta szét a verekedő általános iskolásokat

Elolvasom

Arcsérülései miatt kórházba kellett szállítani azt a 13 éves amerikai diákot, aki néhány napja verekedett össze egyik osztálytársával. Bár a verekedést többen végignézték, egyikük sem próbálta szétválasztani a két lányt, sőt újabb pofonokra és ütésekre biztatták őket. Az egyik általános iskolás mobiltelefonjával felvette a jelenetet, és azonnal feltöltötte a YouTube-ra.

1
16 17 18 19 20 21 22