Közoktatás Eduline

Péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

Elolvasom

Péntekig kell leadni a középiskolai jelentkezési lapokat az alapfokú oktatási intézményekben, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy több iskolát és több tanulmányi területet jelöljenek meg a diákok és szüleik.

Közoktatás Eduline

Több száz iskola versenyben a HVG Kvízjátékán

Elolvasom

Miért különleges az equadori béka? Ezzel a kérdéssel indult el a HVG középiskolásoknak szóló kvízjátékjátéka múlt héten és ez az a kérdés amire már valószínűleg több ezer diák vágja rá a választ az ország minden területéről.

Nyelvtanulás Eduline

Magyar diák egy texasi középiskolában

Elolvasom

Zátrok Bence 18 éves, és a 2009-2010 -es tanévet tölti most az Egyesült Államokban, a texasi Forth Worth-ben. Ő foglalja most össze a tapasztalatait a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz az első diploma után?

Elolvasom

Az első diploma megszerzése tetszik-nem tetszik ma már szinte rutinfeladatnak számít. A továbbtanulás egyre inkább a posztgraduális, szakirányú képzések felé tolódik, az egyetemek és főiskolák egyre bővülő választékkal várják a specializálódni készülő diplomásokat. Belőlük pedig egyre több van: ma már minden harmadik diák tervezi, hogy az első diploma után is visszaül az iskolapadba.

Közoktatás Eduline

Botrányos higiániai viszonyok a romániai iskolák egy részében

Elolvasom

Vízhiányról, lerobbant mosdóhelyiségekről, be nem fejezett felújítási munkálatokról, sőt, még fel sem épített tanintézményekről is beszámoltak a hétfői romániai médiajelentések a most kezdődött új iskolai tanév alkalmából, megállapítva, hogy az iskolák egyharmadában a legalapvetőbb egészségügyi feltételek sincsenek meg.

Közoktatás Edupress

A H1N1 fertőzések megelőzésére készítettek javaslatcsomagot

Elolvasom

A nemzetközi tapasztalatok szerint gyorsabban terjed a H1N1 influenzafertőzés az oktatási intézmények hallgatói között - áll az oktatási tárca honlapján közzétett és az egyetemek, főiskolák vezetői számára eljuttatott levélben, melyet az oktatási és az egészségügyi miniszter fogalmazott meg közösen. Hiller István és Székely Tamás javaslat- és segélycsomagja tartalmazza a szükséges intézkedéseket, mint a gyakori fertőtlenítés vagy szükség esetén az oktatás korlátozott ideig tartó szüneteltetése.

Közoktatás Edupress

Szabálysértési eljárás indítható az iskolai rendezvények megzavarói ellen

Elolvasom

Saját viselkedési normákat határozhatnak meg mostantól az iskolák belső szabályzatukban, mely nem csupán a diákokra, hanem annak családtagjaira is vonatkozik - jelentette be a kormány augusztus 12-ei, közoktatási törvényt módosító döntését Arató Gergely. Az oktatási tárca államtitkára beszámolt a 2009/2010-es tanév iskolakezdési támogatásairól is: a hátrányos helyzetű diákok után járó tízezer forintos juttatás mellett minden további tanuló után ezer forintos támogatásban részesülnek idén a közoktatási intézmények. A képességfejlesztő óvodák között pedig összesen 3,4 milliárd forintot osztott szét a minisztérium.

1 2