Múlt héten Ady Endrére emlékeztünk, ebből az alkalomból összeállítottunk nektek egy irodalmi tesztet. Próbáljátok ki!  Tovább »

Öt részletet adunk egy-egy József Attila-műből. Ki kell választanotok a megfelelő címet. Nektek menne ötből öt helyes válasz?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Pár kérdés és válasz, nektek menne max pontosra? Képben vagytok az általános iskolás dolgokkal?  Tovább »

Hány kérdésre tudtok válaszolni? Húsz kérdés és húsz válasz. Ti hány ország fővárosát tudjátok?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lássuk, tudjátok-e, hogy a híres verseknek ki a szerzőjük, nektek menne max pontosra?  Tovább »

Január 22-e a magyar kultúra napja, ekkor tisztázta le a Himnuszt Kölcsey Ferenc. Te mennyire vagy otthon a versek világában? Most kiderül.  Tovább »

A legszebb magyar verseket és költeményeket gyűjtötték össze ebben a kvízben - tudjátok, ki írta őket?  Tovább »

Melyik magyar író híres egyperces novelláiról? Melyik regény alakja Bornemissza Gergely?  Tovább »

Melyik mű szerint nincs szebb, mint jó illatú, madárdalos mezőn vagdalkozni? Melyik vers hosszú töprengés eredménye?  Tovább »

Ki festette Dorian Gray arcképét? Melyik műben szerepel Kárász Nelli? Teszteljétek, mennyire vagytok otthon az irodalom világában.  Tovább »

Tudjátok, hogy kinek a műve a Marie Antoinette, és hogy ki rendezte a könyv alapján készült filmet? Vagy azt, hogy ki írta meg Cervantes életrajzát?  Tovább »

Hány évig élt Mikes Kelemen Rodostóban? Melyik magyar író volt bányász, könyvkötő majd tanító Párizsban? Teszteljétek a tudásotokat.  Tovább »

Már a középiskolában is elolvastatok minden kötelező olvasmányt, és még most ragaszkodtok a heti egy regényhez?  Tovább »

Faljátok a könyveket, és kívülről fújjátok a szerzők életrajzát is? Tegyétek próbára a tudásotokat ezzel a teszttel.  Tovább »

Ki tudjátok egészíteni a leghíresebb népdalokat? Emlékeztek még a kedvenc gyerekkori rajzfilmeitekre? Nosztalgiázzatok ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X