Hogy álltok az idegen eredetű, de a magyar nyelvbe már beépült szavakkal? Lássuk, hogy a következő hét kifejezést ismeritek-e.  Tovább »

Mennyire figyeltetek magyarórán? Tudjátok, kitől idézünk? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lássuk, tudtok-e helyesen írni, vagy felismeritek-e a következő verseket? Teszteljétek magatokat ezekkel a kvízekkel.  Tovább »

Tudjátok, kitől idézünk? Lássuk, felismeritek-e a következő verseket. Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés

Nektek jó a helyesírásotok? Tegyétek próbára magatokat ezzel a kvízzel. Egybe vagy külön kell írni ezeket a szavakat?  Tovább »

Tudjátok, hogy a következő szavakat hogyan választjuk el helyesen? Most tesztelhetitek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Szuper irodalmi kvízeket ajánlunk nektek. Találkozhattok regény- és versrészletekkel, sőt szerelmi szálakkal is. Hajrá!  Tovább »

A következő irodalmi kvízben nem a versek címére vagy éppen arra kell rájönnötök, hogy ki írta azokat.  Tovább »

Ha jól ismeritek a magyar irodalmat, ez a kvíz izgalmas kihívás lehet számotokra. Egy-egy különleges idézetet választottunk az íróktól.  Tovább »

Sokan a rímekről, kifejezéseikről vagy a versformáról könnyedén felismeritek híres magyar irodalmi alakjainkat, hiszen mindenki tanult róluk az...  Tovább »

Ha többféleképpen is kipróbálnátok, hogy mennyire vagytok otthon az irodalomban, akkor a következő válogatás nektek szól.  Tovább »

Lefordítottunk néhány Ady Endre-verset angolra, méghozzá a Google fordítója segítségével - és időnként érdekes fordításokat kaptunk.  Tovább »

Olvastátok a Toldit? Akkor biztosan találkoztatok ezekkel a szavakkal. De vajon azt is tudjátok, hogy mit jelentenek? Teszteljétek.  Tovább »

Sok regényt olvastatok már? Ezzel a teszttel kideríthetitek, mennyire emlékeztek jól a szereplőkre. Melyik regény hősei a következők? Eltaláljátok?  Tovább »

Közel áll hozzátok a kortárs magyar irodalom? Akkor a következő teszt nem foghat ki rajtatok. Ki a szerzője az idézett részeknek?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X