Ha jól ismeritek a magyar irodalmat, ez a kvíz izgalmas kihívás lehet számotokra. Egy-egy különleges idézetet választottunk az íróktól.  Tovább »

Sokan a rímekről, kifejezéseikről vagy a versformáról könnyedén felismeritek híres magyar irodalmi alakjainkat, hiszen mindenki tanult róluk az...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ha többféleképpen is kipróbálnátok, hogy mennyire vagytok otthon az irodalomban, akkor a következő válogatás nektek szól.  Tovább »

Lefordítottunk néhány Ady Endre-verset angolra, méghozzá a Google fordítója segítségével - és időnként érdekes fordításokat kaptunk.  Tovább »

hirdetés

Olvastátok a Toldit? Akkor biztosan találkoztatok ezekkel a szavakkal. De vajon azt is tudjátok, hogy mit jelentenek? Teszteljétek.  Tovább »

Sok regényt olvastatok már? Ezzel a teszttel kideríthetitek, mennyire emlékeztek jól a szereplőkre. Melyik regény hősei a következők? Eltaláljátok?  Tovább »

Közel áll hozzátok a kortárs magyar irodalom? Akkor a következő teszt nem foghat ki rajtatok. Ki a szerzője az idézett részeknek?  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok képben a kortárs magyar versekkel. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Ha sokat olvastok és szeretitek az irodalmat, akkor ezeket a kvízetek élmény lesz kitöltenetek.  Tovább »

Ha irodalomórán jobban megismerkedtetek egy-egy szerző magánéletével, ez a kvíz tetszeni fog nektek.  Tovább »

Sokat olvastok és szeretitek a kihívásokat? Felismeritek ezeket a regényeket az utolsó mondataikról? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Nem kihívás az irodalom? Lássuk, mennyire ismeritek Ady Endre életét és műveit. Teszteljétek a tudásotokat a következő kvízzel. Hibátlan lesz?  Tovább »

Sokat olvastok, és szívesen tesztelnétek a tudásotokat? Vajon felismeritek a regényeket az első mondataikról?  Tovább »

Ha a Balassi-verseket nem csak a lábjegyzeteket böngészve tudjátok értelmezni, ez a kvíz nektek való. Mit jelentenek az alábbi szavak?  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a magyar verseket. Esetleg pár sor alapján is meg tudjátok mondani, hogy ki írta őket?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X