"Amilyen rövid, annyi hiba van ebben a feliratban" - így minősítették a következő fotót a helyesiras.hu Facebook-oldal szerkesztői. Jogosan.  Tovább »

Ma van a magyar nyelv napja: két olyan nyelvi tesztet ajánlunk nektek ma estére, amellyel próbára tehetitek tudásotokat.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nem mindegy, hogy New York-i vagy New yorki, esetleg new yorki. Ti tudjátok, hogy melyik a helyes?  Tovább »

Vannak olyan szavak, amik sokszori ismétlés és odafigyelés után is képesek kifogni rajtunk.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mit tesz az ember, ha hibásan ír le egy szót? Fogja a radírt vagy megnyomja a backspace billentyűt, és már meg is oldotta a problémát.  Tovább »

Szombat reggelre is hoztunk nektek egy gyakori helyesírási hibát, a helyesiras.hu Facebook-oldalának egyik követője szúrta ki.  Tovább »

Jobbnál jobb helyesírási teszteket ajánlottunk nektek az elmúlt hónapokban - itt találjátok a három legnépszerűbb kvízt.  Tovább »

Ha a nyelvtan az erősségetek, ezt a tesztet ki kell próbálnotok. Hány kérdésre van helyes válaszotok?  Tovább »

Ezzel a teszttel ellenőrizhetitek a tudásotokat. Lássuk, kinek lesz ötből öt helyes válasza.  Tovább »

Megvan otthon a legújabb helyesírási szabályzat? Gyakran szoktátok lapozgatni? Most kiderül.  Tovább »

Ezzel a kvízzel kideríthetitek, mennyire vagytok pengék nyelvtanból. Hány pontot szereztek?  Tovább »

Az MTA helyesírással foglalkozó Facebook-oldalán jelent meg egy kép: indokolatlannak tűnő vesszőhasználat? Igen.  Tovább »

Nem egyszerű kérdés, hogy mit, hogyan kell elválasztani. Most letesztelhetitek a tudásotokat a nyelvtani szabályok terén. Nektek mennyi megy helyesen?  Tovább »

Még egy helyesírásteszt, mert mi még mindig nem fogytunk ki belőlük. Ez hogy menne nektek?  Tovább »

Így az érettségi időszakban sem árt felpörgetni kicsit az agyunkat, és utánanézni pár gyakran elkövetett hibának.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X