Érettségi-felvételi Czervan Andrea

Kellemetlen meglepetés érheti a felvételizőket - így érdemes taktikázni

Elolvasom

2014-ben sokaknak csalódniuk kellett azok közül, akik a Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás vagy nemzetközi gazdálkodás alapszakjára jelentkeztek: a központi ponthatár elérése sem volt elég az állami ösztöndíjas helyhez. Könnyen lehet, hogy a 2015-ös felvételin is kellemetlen meglepetés éri majd a felvételizőket. Megnéztük, miért nem lehet biztosra menni.

Érettségi-felvételi Eduline

Érettségi nélkül is lehetne egyetemre menni: "ennek meg mi értelme?"

Elolvasom

Több tucat komment érkezett az érettségi nélküli felvételiről szóló cikkünkhöz. Mit gondoltok a szakképzés és a felsőoktatás közötti "átjárásról"? Mi a véleményetek a felsőoktatási államtitkárság ötletéről, miszerint a szakiskolások érettségi nélkül, más felvételi követelményeknek eleget téve folytathatnák tanulmányaikat egyetemen vagy főiskolán? Olvasói kommentek közül válogattunk.

Érettségi-felvételi Eduline

Ez vár a felvételizőkre a következő években - mi az, amit már most tudunk?

Elolvasom

Az már biztos, hogy a következő két évben emelkedik a minimumponthatár, ennél azonban nagyon változásokra is számíthatnak azok, akik egyetemre, főiskolára készülnek. Az új felsőoktatási koncepció alapján elképzelhető, hogy 2020-tól kötelező lesz a nyelvvizsga a felvételihez, és a választható szakok száma is csökkenni fog. Íme, a legfontosabb változások.

1
5 6 7 8 9 10 11