Érettségi-felvételi Eduline

Ez vár a felvételizőkre a következő években - mi az, amit már most tudunk?

Elolvasom

Az már biztos, hogy a következő két évben emelkedik a minimumponthatár, ennél azonban nagyon változásokra is számíthatnak azok, akik egyetemre, főiskolára készülnek. Az új felsőoktatási koncepció alapján elképzelhető, hogy 2020-tól kötelező lesz a nyelvvizsga a felvételihez, és a választható szakok száma is csökkenni fog. Íme, a legfontosabb változások.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a lista: ezekre a szakokra lesz a legnehezebb bekerülni a 2014-es felvételin

Elolvasom

Gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnöki, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, mérnökinformatikus - az idén is ezekre az alapszakokra jelentkezett a legtöbb diák, így a ponthatárok valószínűleg ismét magasak lesznek, nemcsak az ösztöndíjas, hanem az önköltséges képzésen is. Vannak olyan BA- és BSc-szakok, amelyeken ennél is élesebb verseny várható.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2014: ez a tíz legnépszerűbb alapszak, nehéz lesz a bejutás

Elolvasom

Nyilvánosságra hozták a 2014-es felvételi jelentkezési adatait, a legtöbb diák az idén is a gazdálkodási és menedzsment, a gépészmérnöki, valamint a kereskedelem és marketing alapszakot jelölte meg, többségük állami ösztöndíjas helyre pályázik. A legnépszerűbb egyetemek-főiskolák listája sem változott: az első három helyen az ELTE, a szegedi és a debreceni egyetem áll.

1
8 9 10 11 12 13 14