Közoktatás Eduline

Brutális lesz a jövő érettségizőjének lenni

Elolvasom

A jövő végzőseinek már digitális érettségit kell tenniük, az első szakgimisek kötelező emelt szintű szakmai érettségit tesznek, mégis nehezebb lehet számukra a továbbtanulás. Érkezik a kötelező emelt szintű érettségi és a kötelező nyelvvizsga is, ha valaki tovább szeretne tanulni.

Nyelvtanulás Eduline

Mi a teendő, ha lemaradtatok a nyelvtudásért járó pluszpontokról?

Elolvasom

Megfelelő nyelvtudást igazoló dokumentummal a megszerezgető 100 pluszpontból akár 40-et is be lehet zsebelni, ezért bőven megéri tanulni. Nem csak a tudás a lényeges, hanem az időzítés is: ha az idei tavaszi érettségi időszakban lemaradtatok a nyelvtudásért járó pluszpontokról, akkor ez a cikk nektek szól, ugyanis megnézzük, mik a lehetőségeitek. Még akár ősszel is pótolhattok.

Érettségi-felvételi Eduline

Készüljetek, nehezebb lesz a felvételi

Elolvasom

Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik 2017-ben akarnak felvételizni. A legtöbb szakra már kötelező legalább egy emelt szintű érettségi, de van, ahova kettő is kell. Az igazi nehézség 2020-ban jöhet, amikor már nem lesz olyan alap- és osztatlan képzés, ahol legalább egy tantárgyból ne követelnék meg a magasabb szintű érettségi teljesítését, sőt a középfokú nyelvvizsga is kötelező lesz.

Nyelvtanulás MTI

Csökken a nyelvvizsgák száma

Elolvasom

Csökken a nyelvvizsgák száma, ami az egyre több emelt szintű érettségi és a fiatal korosztályok demográfiai mutatóinak a következménye - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

1
4 5 6 7 8 9 10