Felsőoktatás Eduline

Komoly elismerést kapott a Budapesti Gazdasági Egyetem

Elolvasom

A Budapesti Gazdasági Egyetem, a hazai egyetemek közt elsőként, nemzetközi akkreditációban részesült a Network of International Business Schools (NIBS) nevű szakmai szervezettől, amely a világ egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézményeket tömörítő közössége.

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdjen egy kezdő jogász?

Elolvasom

A közigazgatás túlzsúfolt, a bíróságokon és ügyészségeken kevés a hely. A közjegyzői pálya „kihalásos alapon” működik, ügyvédből pedig Dunát lehet rekeszteni. Ennyire sötét lenne a frissen végzett jogdoktorok jövője, vagy van kiút is? Az okosok szerint van: konkrét elképzelésekkel, és egy részterületre fókuszált tudással a nagy cégek kapkodnának a jogászok után.

Közoktatás Edupress

Átadták a Rácz Tanár Úr Életműdíjakat

Elolvasom

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam" - Newton ezen, a tanárait méltató szavainak fényében adták át immár nyolcadik alkalommal a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat november 18-án, a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). Nyolcan vehették át az elismerést a természettudományos oktatás területén elért eredményeikért, köztük a százéves fizikatanár, Kugler Sándorné is.