Felsőoktatás Eduline

Amit a keresztféléves jelentkezésről tudni kell

Elolvasom

2010. november 15-éig nyújthatják be felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelmüket azok, akik 2011. februárban szeretnék megkezdeni vagy folytatni egyetemi, főiskolai tanulmányaikat. A hagyományos, papír alapú jelentkezési mód mellett a tavaszi jelentkezési időszakhoz hasonlóan most is működik az e-felvételi.

Közoktatás Eduline

Ami még hátra van a felvételiből

Elolvasom

Még kb. másfél hónap és lezárul a 2009-es felvételi eljárás. A ponthatárok kihirdetése előreláthatólag 2009. július 23-án lesz, addig azonban van még néhány tennivaló, amire érdemes figyelni. A legfontosabb dátum július 9. Eddig kell beérkezniük a még hiányzó dokumentummásolatoknak, illetve ez az utolsó határidő, amíg még módosítható a jelentkezési sorrend.

Közoktatás Eduline

Határidő: ma még hitelesíthetnek az e-felvételizők

Elolvasom

Való igaz, hogy az e-felvételizők is február 16-án éjfélig rögzíthették jelentkezési adataikat az e-felvételi rendszerében, azonban a jelentkezési szándékuk csak a sikeres hitelesítés után válik érvényessé. Február 23-áig van lehetőségük, hogy postára adják a szükséges adatlapot, vagy az Ügyfélkapun hitelesítsenek.

Közoktatás Edupress

Szükséges dokumentumok a mesterképzés felvételijéhez

Elolvasom

A mesterképzésre jelentkezőknek - hasonlóan a többi felvételi eljáráshoz - dokumentumokat kell csatolniuk a hiteles felvételi kérelem benyújtásához, hiszen igazolniuk kell a mesterképzésre jogosító felsőfokú oklevelük meglétét, valamint a lehetséges többletpontokat igazoló dokumentumokat - tájékoztatta az Edupress-t az Országos Felsőoktatási Információs Központ.

Érettségi-felvételi Szomor Bence

e-felvételi: fából vaskarika?

Elolvasom

Lehet az őserdőben kerékpározni, de gyalog gyorsabb. A sokat kritizált e-felvételi rendszer alapvetően tökéletes, csupán a túlnyomó többség számára jelent értelmetlen vesződséget. Cikkünkben megvizsgáltuk, kik és milyen motiváció által vezérelve választották az elektronikus ügyintézést, illetve, hogy mennyiben könnyítette meg mindez az ő életüket.

1
4 5 6 7 8 9 10