Közoktatás Eduline

Így tanítják az oktatás "fekete bárányait" Dunaújvárosban: különleges módszerek

Elolvasom

Nehéz családi körülmények közül érkező diákok oktatását tűzte ki célul a dunaújvárosi Pentelei Mentálhigéniás Általános Iskola, Szakképzőiskola és Gimnázium. Az alternatív iskolában felismerték, hogy rossz alapokra nem lehet várat építeni, ezért több, esetenként szokatlannak tűnő oktatási eszközt és módszert vezettek be a hétköznapokra - ezek közül emelünk ki néhányat.

Közoktatás MTI

Vizsgálja a Klik a dunaújvárosi iskolai vécépucolás ügyét

Elolvasom

Vizsgálatot indít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ illetékes tankerülete a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában, mivel péntek délután szülők jelezték, hogy tanítók vécétakarítására köteleztek 3. évfolyamos tanulókat - közölte a Klik sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

Közoktatás Eduline

A falusi iskolák után a városiakra is lakat kerül

Elolvasom

Dunaújváros, Salgótarján és Tatabánya mellett több kistelepülés és budapesti kerület is bezárja vagy összevonja iskoláit. Kevés a gyerek, sok a kiadás – ezzel magyarázzák döntésüket az önkormányzatok, amelyek évente több mint százmillió forintos megtakarítást remélnek az átszervezésektől. Sok helyen még nem született végleges döntés, ezért egyelőre még nem lehet tudni, hány tanár veszíti el az állását.

Közoktatás Eduline

Vádemelési javaslat a saját diákját megkéselő tanár ügyében

Elolvasom

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség azt a nőt, aki július 31-én életveszélyesen megsebesített egy, az ablakán dörömbölő, erőszakoskodó diáklányt; ügyét vádemelési javaslattal hétfőn megküldték a Fejér Megyei Főügyészségre - közölte a rendőrség.

Felsőoktatás Edupress

Tanszéket hoz létre Dunaújvárosban a Miskolci Egyetem

Elolvasom

Dunaújvárosban alapít kihelyezett tanszéket a Miskolci Egyetem. Az ISD Dunaferr Zrt. acélipari társaság támogatásával megvalósuló tervekről szeptember 17-énírták alá az együttműködést az intézmény és a társaság vezetői. A tanszék 2011. január 1-jén kezdi meg működését.

Közoktatás Edupress

Ezüstérmet szereztek a dunaújvárosi vízipólós lányok

Elolvasom

Idegenben második lett a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda csapata a LEN kupában. Az ezüstérmet szerzett női vízilabda csapat a kupadöntő oroszországi visszavágóján három góllal kapott ki az orosz Sturm Csehov együttesétől április 4-én, szombaton, a Moszkva melletti Csehov olimpiai sportvárosban.

Közoktatás Edupress

A fiatalok nem akarnak politikai és dokumentumműsorokat készíteni

Elolvasom

Három héttel meghosszabbította a Dunaújvárosi Főiskola A Média Rólad Szól pályázat leadási határidejét. Az eddig beérkezett anyagok alapján úgy tűnik, sokan szeretnének a médiában dolgozni, de a fiatalokat nem érdeklik a politikai, dokumentarista jellegű és riportműsorok - tájékoztatta az Edupress-t az intézmény.

Közoktatás Edupress

230 millió forintot kapott a Dunaújvárosi Főiskola

Elolvasom

230 millió forintos telekvásárlásra fordítható támogatást adott át az intézménynek Hiller István a Dunaújvárosi Főiskola Sportcsarnokának, Konferencia Nagyelőadó termének valamint Hallgatói Szabadidő- és Fitness Centrumának avatási ünnepségén. A támogatásról a kormány a december 8-ai ülésén döntött - adta hírül az Euroastra.

Közoktatás Edupress

Diákcsíny - a hallgatók köztársaságot hirdettek

Elolvasom

Az éjszaka folyamán főiskolai hallgatók leszerelték a közigazgatási határt jelző városnév táblákat Dunaújvárosban, és helyükre a Dunaújvárosi Főiskolai Köztársaság feliratú táblát tették ki. A polgármester díjazta a hallgatók humorérzékét, de a táblát leszereltette, a főiskola rektora azt mondta, a hallgatókat nem fogja büntetni a diákcsíny miatt. A hallgatók kezdeményezték a városvezetésnél, hogy "az akcióban megjelölt bevezető szakaszokon a későbbiekben legálisan, táblával is üdvözölhessék az európai színvonalú kampusz otthonába betérő vendégeket".

Közoktatás Edupress

Csak szabadon az EFOTT-on

Elolvasom

A legtöbb tősgyökeres efottosnak a július 16-20-ai dátum hallatán idén a dunaújvárosi Szalki sziget ugrik be, hiszen erre az évre ideköltözik, "Csak szabadon!" felkiáltással a nyár egyik legnépszerűbb fesztiválja az EFOTT (vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója).