Felsőoktatás Szabó Fruzsina

"Nem igaz, hogy a bölcsészek és a jogászok állás nélkül ténferegnek"

Elolvasom

Több mint egy éve tart a vita az új felsőoktatási törvényről - a koncepciót a kormány többször visszadobta, a hallgatók tüntettek, az egyetemi tanárok és a rektorok pedig még mindig szívesen beleírnának a tervezetbe. A Tét Kör keddi kerekasztal-beszélgetésén is a felsőoktatás volt a téma - négy szakembert kérdeztek meg arról, mit tartanak a tervek leggyengébb pontjainak.

Felsőoktatás Eduline

Milyen fizetésre számíthatnak a BA- és BSc-diplomások?

Elolvasom

Rosszul jártak a 2006-ban bevezetett bolognai rendszerrel az elmúlt két év bachelor diplomásai: aki BA- vagy BSc-diplomával szeretne elhelyezkedni, alacsonyabb fizetésre, hosszabb álláskeresési időszakra, a munkaadók részéről pedig némi tanácstalanságra számíthat. Kedden ismertették a diplomás pályakövetés legfrissebb eredményeit, ami először adhat visszajelzést a "bolognások" lehetőségeiről.

Felsőoktatás Eduline

Tévhit, hogy munkanélkülieket képeznek az egyetemek?

Elolvasom

„Ostoba legenda, hogy munkanélkülieket képeznek az egyetemek” – mondta Pokorni Zoltán a TV2 Mokka című műsorában. Az oktatási bizottság elnöke szerint az tény, hogy a felsőoktatási képzési szerkezet rossz, azon mindenképpen változtatni kell, de az új felsőoktatási törvény tervezetében szereplő akadémiai és gyakorlati képzés kettéválasztása nem jó megoldás.