Közoktatás MTI

Sok az agresszív, durva tanár a diákok szerint

Elolvasom

A diákok 20 százaléka legalább heti gyakorisággal tapasztal bántalmazó tanári viselkedést vagy durva, megalázó pedagógusi szóhasználatot az iskolában, de a tanárok a kortárs zaklatás gyakoriságát is alábecsülik - idézi egy iskolai erőszakról készült reprezentatív felmérés eredményét keddi cikkében a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Videó: senki nem választotta szét a verekedő általános iskolásokat

Elolvasom

Arcsérülései miatt kórházba kellett szállítani azt a 13 éves amerikai diákot, aki néhány napja verekedett össze egyik osztálytársával. Bár a verekedést többen végignézték, egyikük sem próbálta szétválasztani a két lányt, sőt újabb pofonokra és ütésekre biztatták őket. Az egyik általános iskolás mobiltelefonjával felvette a jelenetet, és azonnal feltöltötte a YouTube-ra.

Közoktatás Eduline

Iskolai erőszak: nem csak itthon nagy a baj

Elolvasom

Bár az iskolai erőszak korántsem új jelenség, a szakemberek egyetértenek abban, hogy az utóbbi évtizedben soha nem látott méreteket öltött az agresszió az oktatási intézményekben. Vajon tértől és időtől függő jelenségről lenne szó?

Közoktatás Eduline

Egyre több a verekedés a Fejér megyei iskolákban

Elolvasom

Nőtt "az iskolai erőszak körébe sorolható" jogsértések, garázdaságok, testi sértések száma Fejér megye oktatási intézményeiben; visszaszorításukért a rendőrség fokozott együttműködésre törekszik az iskolákkal - mondta el a megyei rendőrfőkapitány csütörtökön Székesfehérváron a múlt évet értékelő sajtóbeszélgetésen.

Közoktatás Eduline

Tragédiákat okoznak a zaklató diákok: több mint iskolai csíny

Elolvasom

Egy 16 éves Saint Louis-i középiskolás halála óta komoly büntetéssel sújtják azokat az amerikai diákokat, akik közösségi oldalakon alázzák meg osztálytársaikat. Bár Magyarországon nemrég módosították a büntető törvénykönyvet, az iskolai erőszakot pedig szociális munkások segítségével előzné meg az oktatási államtitkárság, a cyberbullyingról egyelőre kevés szó esik, nem véletlenül. Még becslések sincsenek arról, hány diákot érint az internetes zaklatás.

1 2