Közoktatás Eduline

Megvan Réthelyi Miklós utódja?

Elolvasom

Nyár óta inog a szék Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter alatt, Orbán Viktor állítólag az operaházi főigazgató kinevezését övező botrány idején vesztette el végleg a bizalmát miniszterében. Orbán eredetileg Lázár Jánost szánta utódjának, de rá a frakció egybentartásában nagyobb szükség van. Most úgy tűnik, Réthelyi utóda a közigazgatási minisztérium államtitkára, az Orbánnal bizalmas viszonyban álló Balog Zoltán lehet - írja az Index.

Közoktatás Eduline

Nol: Hoffmann Rózsát lecserélik, Lázár lesz az új csúcsminiszter

Elolvasom

A Népszabadság szerint kormányátalakítást tervez január elejére a miniszterelnök. Lázár János fideszes frakcióvezető lehet az új humán csúcsminiszter. Ha elvállalja a posztot, valamennyi államtitkárt lecserélné, így távozna Hoffmann Rózsa is – értesült a lap, amelynek forrásai szerint már csak az időpont kérdéses.

Felsőoktatás Eduline

Keményen visszaszóltak Réthelyinek az ELTE bölcsészei

Elolvasom

„A magyar felsőoktatásért is felelős minisztérium vezetője súlyos tévedésben él, érvrendszerét sztereotípiákra építi” – így reagált Réthelyi Miklós hvg.hu-nak adott interjújára az ELTE bölcsészkarának hallgatói önkormányzata. A nemzetierőforrás-miniszter szerint "véget kell vetni az akár évtizedig is elnyúló egyetemista életformának, nem lehet valaki örök bölcsész”.

Felsőoktatás Eduline

Réthelyi: diplomásadó nem szerepel a kormány adótervei között

Elolvasom

„Remélem, hogy a törvény nem lesz végül ilyen rigorózus” – így reagált a Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a felsőoktatási koncepcióban szereplő szigorú előírásokra, amelyek alapján csak az a felsőoktatási intézmény kapná meg a tudományegyetem címet, amely legalább nyolc kart működtet. A Semmelweis Egyetem – amelynek a tárcavezető korábban rektora volt – ez alapján elveszíti kutatóegyetemi minősítését.

Felsőoktatás Eduline

Bukásra áll Hoffmann Rózsa?

Elolvasom

"Ha Hoffmann bukik, akkor a főnöke, Réthelyi csúcsminisztersége is védhetetlenné válik, így viszont bukna a legnagyobb csúcsminisztérium is, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium" - áll a Vastagbőr blog bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

Még Réthelyi sem bízik a kormány felsőoktatási terveinek sikerében?

Elolvasom

Növekvő munkanélküliséget, a fiatalok további elvándorlását és súlyosbodó szakemberhiányt jósol Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a hvg.hu birtokába került felsőoktatási törvénytervezet legfrissebb koncepciójában arra az esetre, ha mindaz megvalósul, amit egyébként a saját tárcája akar. De cserébe legalább a "nemzeti középosztály színre lép" – állítja a miniszter.

Közoktatás Eduline

Nem lesz ingyenes az oktatás? Hoffmann szerint félreértés történt

Elolvasom

"Az idei tanév nem hoz megrázó változásokat, az új rendszere való felkészülést segítő időszak következik" - mondta az oktatái államtitkár a Kossuth Rádiónak. Hoffmann Rózsa félreértésnek, rossz szóhasználatnak, esetleg rossz interpretációnak nevezte Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszternek azt a nyilatkozatát, amely szerint tudomásul kell venni, hogy nem lesz ingyen oktatás.

1 2